16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

FC Botoşani este pe locul 9 în clasamentul numărului de spectatori

spectatoricfr2

Prosport a realizat un clasament al numărului de suporteri înregistrat de cele 18 echipe care au evoluat în sezonul trecut al Ligii I. FC Botoşani este pe locul nouă cu un număr de 116.376 suporteri. Formaţia botoşăneană a fost devansată de CSMS Iaşi, Rapid sau Oţelul dar este peste formaţii cu tradiţie în fotbalul românesc precum Universitatea Cluj, CFR Cluj sau FC Braşov. Două dintre meciurile jucate de FC Botoşani în deplasare sunt într-un top negativ. La partidele Viitorul – FC Botoşani şi Astra – FC Botoşani au asistat 200 şi respectiv 300 de spectatori.

Potrivit Prosport.ro, cu un total de 233.870 de spectatori care au venit în tribune de-a lungul campionatului, Steaua a câştigat datorită numărului aproape egal de fani prezenţi la meciuri în tur şi în retur. Media a fost afectată însă în ambele jumătăţi de campionat de unele conjuncturi. În toamnă, echipa lui Gâlcă a jucat trei meciuri pe propriul teren fără spectatori în urma sancţiunilor dictate de Comisia de Disciplină pentru diverse acţiuni produse tot de suporterii din tribune. În retur, pierderea brandului, conflictul cu Armata, înlocuirea siglei şi redenumirea echipei (FCSB) în înscrisuri au dus la o mare scădere a audienţei. Boicotată de galerie şi de suporterii vechi care s-au simţit jigniţi de declaraţiile dispreţuitoare ale patronului („O să vedeţi cât face sigla, mai mult de 5.000 de euro nu va da nimeni“), FCSB a înregistrat o asistenţă ridicolă la unele meciuri jucate acasă: 3.000 de oameni cu Viitorul (etapa 23), 2.000 cu Oţelul (etapa 27) şi chiar 1.000 cu Concordia (etapa 31)!

„Roş-albaştrii“ şi-au salvat postura de cea mai iubită echipă tot datorită unei conjuncturi. Prinsă în finalul de sezon într-o luptă acerbă pentru titlu cu Târgu Mureş, echipa lui Gigi Becali a avut câteva meciuri cu mulţi oameni în tribune: peste 14.000 la Cluj, cu „U“, peste 15.000 acasă, cu ASA, aproape 26.000 în deplasare, cu Dinamo, 10.000 în ultima etapă, la Iaşi.

Citeşte mai mult pe Prosport

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA