FC Botoşani – CSU Craiova 2-1 – LIVE – GALERIE FOTO – FINAL

0
590

fc botosani - csu craiova (8)

CSU Craiova a venit la Botoşani pentru a obţine trei puncte şi pentru a urca pe primul loc în play-out, loc care asigură prezenţa în următoarea ediţie a Europa League. De partea cealaltă, FC Botoşani avea nevoie de trei puncte pentru a se salva matematic de la retrogradare.

Gazdele au început mai bine partida, s-au instalat în jumătatea de teren a oltenilor dar nu au reuşit să-şi creeze vreo ocazie mare la poarta lui Popescu. Deşi aveau nevoie de victorie pentru a urca pe primul loc în play-out, oltenii au preferat un joc de aşteptare şi să încerce să profite pe contraatac.

fc bt-craiova (8)

FC Botoşani reuşeşte deschiderea scorului în minutul 18. Istvan Fulop profită de o greşeală în lanţ a defensivei craiovene şi îl execută pe Iulian Popescu cu un şut plasat.

fc bt - craiova gol fulop (2)

FC Botoşani a avut şansa majorării scorului în minutul 28. Ivanovici a recuperat o minge la 25 de metri de poarta oltenilor, l-a driblat pe Popov dar bulgarul revine şi deviază în corner. Două minute mai târziu, acelaşi Ivanovici pătrunde pe dreapta, centrează, Acka respinge iar botoşănenii solicită penalty pentru un henţ în careu.

În minutul 34, oltenii au prima şansă de gol. Nuno Rocha este scăpat din marcaj dar şutează pe centrul porţii iar Iliev respinge. Două minute mai târziu, Zlatinski şutează la colţul lung dar mingea trece pe lângă poarta lui Iliev. În minutul 39. Cabrera ia o acţiune pe contpropriu, se distrează cu jucătorii olteni dar mingea şutată din marginea careului este deviată în corner.

fc botosani - csu craiova (9)

La PAUZĂ, FC Botoşani – CSU Craiova 1-0.

În minutul 47, Cabrera pătrunde în careu, cade în urma unui contact cu Popov dar Marius Avram face semn că jocul poate continua. FC Botoşani rămâne în ofensivă iar în minutul 53 Miron are o şansă mare de gol dar şutează pe lângă poartă din opt  metri, poziţie centrală. Replica oltenilor vine în minutul 55 dar Zlatinski şutează puţin pe lângă poartă din marginea careului. Botoşănenii reacţionează imediat, Cabrera se distrează cu oltenii, îi pasează lui Ivanovici care şutează în goalkeeperul oaspeţilor.

FC Botoşani reuşeşte să se desprindă pe tabelă în urma unui contraatac. Fulop îi pasează excelent lui Cabrera iar argentinianul marchează cu o execuţie de mare fotbalist. Din minutul 61, FC Botoşani – CSU Craiova 2-0.

fc bt - craiova gol cabrera (1)

Oltenii încearcă să revină în joc dar Iliev este într-o zi bună şi îşi salvează echipa în minutul 76. Leo Grozavu îi aruncă în luptă pe spaniolii Carralero şi Casado care au una din ultimele şanse de a demonstra că merită să rămână şi din vară la FC Botoşani.

În minutul 85, oltenii reduc din diferenţă în urma unui corner. Popov a fost scăpat din marcaj şi a reluat plasat cu capul învingându-l pe Iliev.

Pe final, oltenii s-au aruncat în atac, în încercarea de a pleca cu un punct de la Botoşani dar Ngadeu a demonstrat încă o dată că este unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga I.

FINAL DE PARTIDĂ

FC BotoşaniCSU Craiova 

Stadion: Municipal

Spectatori: 1500

Temperatură: 9 grade Celsius (ploaie)

FC Botoşani: Iliev – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Muşat – Bordeianu (77 Casado), Vaşvari – Fulop, Cabrera (86 Hadnagy), Ivanovici – Matulevicius (71 Carralero)

  • Rezerve: Pleşca, Plămadă, Casado, Patache, Carralero, Hadnagy, Roman

CSU Craiova: Popescu – Achim, Acka, Popov, Vătăjelu – Băluţă, Zlatinski (82 R. Petre), Madson – N. Rocha, Ivan (71 Măzărache), Bancu

  • Rezerve: Vlad, Iuga, Manea, Măzărache, Hodea, Screciu

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti) –  Ovidiu Artene (Vaslui),  Mircea Grigoriu (Bucureşti)

  • Adiţionali: Cătălin Popa (Argeş), Iulian Călin (Argeş)

Observatori: Cătălin Popa (Vaslui), Marian Salomir (Cluj)