16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

FC Botoşani – CSMS Iaşi 1-0 – Vaşvari aduce prima victorie, Iliev e omul meciului – GALERIE FOTO

fcbt-iasi (9)

 

FC Botoşani a obţinut prima victorie din noul sezon al Ligii I. După trei egaluri şi două înfrângeri, echipa antrenată de Leo Grozavu s-a impus marţi după amiază în faţa formaţiei CSMS Iaşi, cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Gabriel Vaşvari, din lovitură de la 11 metri, în minutul 83.

Neinspiraţie maximă din parte Ligii Profesioniste de Fotbal şi a televiziunilor care transmit partida dintre FC Botoşani şi CSMS Iaşi. Acestea au programat meciul de la ora 17.30 când termometrele arată 34 de grade. La nivelul gazonului, cu sigurană sunt mult mai multe grade iar calitatea fotbalului nu va fi nu va fi nici pe departe cea aşteptată. Practic, LookTV, DigiSport şi DolceSport plătesc o sumă importantă pentru fotbalul românesc dar tot ele au luat o decizie care în mod cert duce la scăderea calităţii spectacolului.

* La meci este prezent şi Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului. Acesta a mers la vestiare înainte de startul partidei după care a stat câteva minute la discuţii cu antrenorul Nicolo Napoli.

Echipele de strat:

FC Botoşani: Iliev – Patache, Ngadeu (46 Vaşvari), Plămadă, Acsinte – R. Costin, Cucu, Cabrera – Martinus (75 Dimitrov), Brata – Neziri (46 Roman)

  • Rezerve: Pleşca, Miron, Dimitrov, Hadnagy, Robertson, Vaşvari, Roman

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu (87 Ganea), Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Mitic, Enescu (77 Ciucă) – Viveiros, Şt. Grigore (65 V. Gheorghe), Bole – Golubovic

  • Rezerve: Caparco, Creţu, Ciucă, V. Gheorghe, Piccioni, L. Gane, Bosoi

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Ovidiu Artene (Vaslui), Aurel Oniţa (Constanţa)

Observatori: Cătălin Popa (Vaslui), Zoltan Szekely (Maramureş)

…………….

fcbt-iasi (1)

 

Într-un meci extrem de important pentru FC Botoşani, ţinând cont că în cinci etape a obţinut doar trei puncte, Leo Grozavu s-a gândit s-a facă experimente. I-a ţinut pe bancă pe Hadnagy şi Roman şi a început cu Neziri vârf de atac. Nici Vaşvari nu a fost trimis în primul 11, fiind preferat Cucu.

Contrar aşteptărilor, CSM Iaşi nu s-a instalat în propria jumătate de teren încă din debutul meciului. Elevii lui Nicolo Napoli au fost destul de agresivi dar fără ocazii la poarta gazdelor.

În minutul 11, Martinus Quenten pătrunde pe stânga, îi pasează lui Neziri dar albanezul şutează peste poartă din şase-şapte metri deşi avea toată poarta în faţă. Imediat, câţiva suporteri s-au întreptat spre banca echipei FC Botoşani şi au început să scandeze: Croitoru, Croitoru.

Meciul este unul modest. FC Botoşani are o posesie mai bună dar se apropie foarte greu de poarta ieşenilor. În stilul caracteristic, Nicolo Napoli a pregătit echipa pentru a nu primi gol.

Ieşenii prind curaj iar în minutul 27 puteau profita pe un contraatac dar Bole a trimis pe lângă poartă din interiorul careului.

FC Botoşani nu mai reuşeşte să se apropie de poarta ieşenilor. Argentinianul Cabrera a terminat benzina, Raul Costin nu este în cea mai bună zi iar Cucu nu este genul de jucător capabil să construiască. În faţă, Quenten nu face prea mare risipă de efort, Brata este izolat şi are prea puţine mingi în timp ce vârful Neziri este absent de minute bune din joc.

În minutul 40, câţiva suporteri au început să scandeze: DEMISIA, DEMISIA.

În minutul 44 a venit a doua ocazie a echipei FC Botoşani. Argentinianul Cabrera a luat o acţiune pe cont propriu, a şutat de la 25 de metri dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta ieşenilor.

fcbt-iasi suporteri (1)

Imediat după finalul primei reprize, mai mulţi suporteri de la Tribuna I s-au ridicat în picioare şi au început să scandeze: DEMISIA. Leo Grozavu a avut un moment în care s-a întors spre suporteri şi intenţiona să reacţioneze dar a fost calmat de secundul Mugurel Cornăţeanu.

La pauză, Grozavu îi scoate din teren pr Ngadeu şi Neziri iar în locul acestora au intrat Vaşvari şi Roman. Din câte se pare, Ngadeu s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul.

Singurul jucător botoşănean care mai crează pericol la poarta ieşenilor este argentinianul Cabrera. În minutul 51, acesta şi-a încercat şutul de la 25 de metri dar Grahovac a prins fără mari probleme.  În minutul 54, CSMS Iaşi are o mare ocazie de gol. Bole combină cu Şt. Grigore, primul pătrunde în careu, şutează la colţul scurt dar Iliev are o intervenţie incredibilă şi respinge în corner. Două minute mai târziu, Şt. Grigore rămâne singur cu Iliev în interiorul careului iar portarul botoşănean a re o nouă intervenţie incredibilă.

În minutul 60, FC Botoşani are în sfârşit o şansă de gol, Roman întoarce mingea către Vaşvari dar mijlocaşul botoşănean şutează pe lângă poartă din marginea careului.

În minutul 67 Raul Costin execută o lovitutră liberă de la 25 de metri, îi trimite lui Cabrera, acesta pătrunde în careu, îi pasează lui Martinus dar vedeta Botoşaniului nu este în stare să reia spre poartă din şase metri, fiind blocat de un fundaş ieşean. Două minute mai târziu, contestatarii lui Grozavu încep să scandeze: Croitoru, Marius Croitoru

În minutul 81, centralul dictează lovitură de la 11 metri pentru FC Botoşani. Vaşvari a luat mingea şi a executat fără emoţii reuşind să deschidă scorul. Din minutul 82, FC Botoşani conduce cu 1-0. Două minute mai târziu, Brata are şansa golului dar şutează slab din interiorul careului.

Finalul aparţine ieşenilor care s-au aruncat în atac dar fără a avea vreo ocazie mare de la poarta lui Iliev. Partida s-a încheiat cu victoria echipei FC Botoşani care învinge liderul Ligii I graţie golului marcat de Vaşvari din penalty.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA