8.7 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

FC Botoşani – CFR Cluj în Cupa României. C. Enache: „O să fim pregătiţi pentru prelungiri şi 11 metri“

FC Botoşani şi CFR Cluj se vor întâlni mâine de la ora 18.00, pe stadionul Municipal, în 16-imile Cupei României la fotbal. Cele două echipe au jucat deja de două ori în acest sezon, în campionat dar de fiecare dată scorul a fost egal.
De la promovarea în Liga I, FC Botoşani nu a tratat cu mare interes Cupa României, părăsind repede competiţia, în fiecare sezon. Nici antrenorul Costel Enache nu are mari performanţe în Cupa României dar acum este decis să elimine CFR-ul.

„E o competiţie aparte, o abordare diferită faţă de campionat. Eu personal regret că nu am făcut performanţă în Cupa României, nu am reuşit să ajung într-o fază superioară nici ca jucător şi nici ca antrenor. Am încercat să tratăm serios competiţia şi să scoatem maxim din ce putem. Deşi adversarul este unul cu mare forţă, avem şansa noastră şi oportunitatea de a încerca să facem performanţă în Cupa României. Nu văd foarte mari diferenţe faţă de campionat. Se gestionează diferit, fiind vorba de un singur meci. Nu cred că putem schimba foarte mult din modelul de joc. Văd o luptă echilibrată şi ştiu că ne aşteaptă un joc greu“, a declarat Costel Enache.

Jucătorii botoşăneni se pregătesc inclusiv pentru loviturile de la 11 metri. Chiar dacă nu îşi doreşte să se ajungă în prelungiri şi la loviturile de departajare, antrenorul Costel Enache spune că elevii săi vor fi pregătiţi să joace 120 de minute.

„E absolut normal să te gândeşti la prelungiri, 11 metri. Nu ştiu cât de mult ne-ar avantaja în condiţiile în care avem 12 zile cu patru jocuri. Eu sper să terminăm jocul în minutul 90 şi ar fi ideal să câştigăm. O să fim pregătiţi pentru prelungiri şi 11 metri. Nu trebuie să ne plângem. Trebuie să căutăm soluţii şi să ne pregătim, să ne facem treaba. E destul de dificil să ducem două competiţii pe o durată lungă dar ar fi ceva nou şi cred că ne-ar capacita“, a mai spus tehnicianul botoşănean.

Dacă Dan Petrescu a anunţat că va folosi rezervele, Costel Enache nu va face prea multe schimbări deoarece nici nu are foarte multe variante la dispoziţie. În continuare sunt jucători accidentaţi, pe care nu se poate baza şi care ar putea reveni după întreruperea campionatului.

„Avem un lot extrem de echilibrat. Dacă vor apărea jucători noi, nu înseamnă că se schimbă ceva din potenţialul şi forţa echipei. Mai avem probleme de lot. Stelian Cucu nu a reuşit să depăşească momentul de la vechea accidentare, durerile au revenit, l-am pierdut din nou. Mai au probleme Chitoşcă, Esteban“, a afirmat Costel Enache care mizează pe sprijinul suporterilor în meciul cu CFR Cluj.

„Ne dorim să fim surpriza Cupei României“

Portarul Eduard Pap are şanse mari de a juca în meciul cu CFR Cluj. El speră să facă o partidă foarte bună şi să-l oblige pe antrenorul Costel Enache să-l titularizeze şi în campionat.

„Trebuie să ne aşteptăm la un meci greu ca toate cele de până acum. Este important este că am avut două meciuri cu CFR şi nu am pierdut niciunul. Eu cred că mâine putem câştiga. Ne dorim să mergem mai departe şi să fim surpriza acestei ediţii a Cupei României şi în campionat. E normal ca CFR să plece cu prima şansă, sunt jucători mai bine cotaţi. Chiar dacă ei au prima şansă, noi trebuie să ne jucăm şansa noastră. Suntem un grup unit şi acasă greu ne va bate cineva. Îmi doresc să apăr, sunt pregătit sută la sută“, a spus Eduard Pap.

„Toată lumea ştie forţa CFR-ului“

Un alt jucător care a evoluat puţin în acest sezon şi care va primi o şansă mâine este fundaşul Florin Plămadă. Acesta a jucat şi în returul de la Cluj şi a simţit din teren forţa adversarului. Chiar dacă CFR este liderul Ligii I, Florin Plămadă crede în calificare.

„Va fi un joc dificil. Toată lumea ştie forţa CFR-ului. Încercăm să facem un joc bun şi să ne calificăm mai departe. Trebuie să ne facem jocul nostru, ceea ce pregătim la antrenamente şi să fim concentraţi pe tot parcursul meciului. Nu am reuşit până acum să accedem în fazele superioare ale Cupei României dar sperăm ca mâine să ne calificăm şi să luăm pas cu pas fiecare fază“, a afirmat Florin Plămadă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA