4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

FC Botoşani – CFR Cluj 4-3 (1-1) FC BOTOŞANI SE CALIFICĂ LA PENALTY. GALERIE FOTO

FC Botoşani şi CFR Cluj se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon. După cele două meciuri de campionat, încheiate cu 1-1 la Botoşani şi 0-0 în Gruia, FC Botoşani şi CFR Cluj se vor înfunta şi în 16-imile Cupei României la fotbal.

Costel Enache şi Dan Petrescu şi-au menajat mai mulţi titulari în meciul din Cupa României iar începutul meciului a fost unul modest, ambele echipe fiind mai preocupate să ţină mingea departe de propria poartă. Prima şansă de gol a aparţinut oaspeţilor în minutul 15, Omrani trimite cu capul dar Pap prinde fără probleme.

Botoşănenii au şi ei o şansă de a marca dar Plămadă nu reuşeşte să împingă în poartă mingea venită de la Rodriguez. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Omrani care a rămas singur cu Pap dar şutează pe lângă poartă. Omrani rămâne cel mai periculos jucător al oaspeţilor iar în minutul 39 are încă o şansă de a marca dar Pap se opune.

Cu patru minute înainte de pauză, atacantul CFR-ului nu mai greşeşte şi îl învinge pe Eduard Pap iar din acel moment misiunea botoşănenilor devenea una aproape imposibilă. La ultima fază a primei preprize, Roman şutează din marginea careului dar Duka are o intervenţie foarte bună iar după 45 de minute, CFR este echipa calificată în următoarea fază a Cupei României.

La pauză, cei doi antrenori au făcut câte o schimbare. La FC Botoşani a ieşit Plămadă şi a intrat Burcă iar la CFR a ieşit Moutinho şi a intrat Păun. CFR începe mai bine partea secundă dar Coman şi Păun nu reuşesc să majoreze avantajul ardelenilor. În minutul 55, Rus cade în careu, arbitrul Adrian Cojocaru îi arată cartonaşul galben pentru simulare iar Dan Petrescu şi cei de pe banca CFR-ului protestează vehement.

În minutul 69, FC Botoşani a reuşit egalarea. Târnovan centrează de pe stânga, Rodriguez reia cu capul din careu şi îl învinge pe Duka. După egalare, botoşănenii au câteva momente de dominare dar fără a fi periculoşi la poarta clujenilor. Alexandru Vlad şutează de la 25 dar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Pap. Pe finalul jocului, niciuna dintre formaţii nu a mai riscat, s-a terminat 1-1 după 90 de minute şi au urmat prelungiri.

Prima repriză a început cu FC Botoşani în ofensivă dar oaspeţii au echilibrat jocul şi au încercat să se apropie de poarta lui Pap, fără a avea mari ocazii de gol. Clujenii încep mai bine repriza a doua a prelungirilor în timp ce botoşănenii încearcă să menţină rezultatul şi să ajungă la loviturile de departajare.

După 120 de minute, scorul a fost 1-1 şi au urmat loviturile de la 11 metri.

1-2 GOL Mureşan

2-2 GOL Târnovan

2-2 RATEZĂ Nistor

3-2 GOL Moruţan

3-3 GOL Omrani

4-3 GOL Rodriguez

4-3 RATEAZĂ Păun

4-3 RATEAZĂ Bordeianu

4-3 RATEAZĂ Deac

 

FC Botoşani: Pap – Roman (68 D. Popa), Plămadă (46 Burcă), Miron, Dumitraş – Rodriguez, Bordeianu – Serediuc, Oaidă (88 Tîrşa), Târnovan – Kuku (112 Moruţan)

  • Rezerve: Ianos Brânză, Piftor, D. Popa, Târşa, Moruţan, Tincu, Burcă

CFR Cluj: Duka – Peteleu, Luchin, Mureşan, Al. Vlad – Rus, Culio (106 Nistor), , Deac, Coman, Moutinho (46 Păun), Omrani

  • Rezerve: Vâtcă, Boli, Nistor, Balde, Petruş, Hamed, Păun

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Marius Marchidanu (Brăila), Imre Bucsi (Sf. Gheorghe)

Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Ciprian Anton (Suceava)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA