1.2 C
Botoșani
joi, 22 februarie 2024

FC Botoşani – Astra Giurgiu 0-1 LIVE – GALERIE FOTO – VIDEO – Noi două bare, ei un gol

fc botosani - astra (7)

FC Botoşani şi Astra Giurgiu se înfruntă în primul meci al etapei a XXV-a din Liga I la fotbal. Înaintea acestei partide, FC Botoşani ocupă locul 9 cu 26 de puncte în timp ce Astra Giurgiu este liderul clasamentului cu 47 de puncte.

fc botosani - astra (1)

Meciul a început cu o dispută între Marius Şumudică şi suporterii de la tribuna I a stadionului Municipal care l-au provocate pe tehnicianul Astrei. Primul şut pe poartă a venit repede, în minutul 4, când De Amorim a trimis de la 20 de metri dar Pleşca a prins fără mari probleme.

Prima şansă de gol a gazdelor a venit în minutul 6 când au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri după un faul asupra lui Matulevicius dar Fulop a şutat în zid. Trei minute mai târziu, oaspeţii au avut şi ei o lovitură liberă de la 25 de metri dar Boldrin şutează pe centrul porţii iar Pleşca apără.

Se joacă pe contre la Botoşani iar în minutul 10 Hadnagy reia cu capul dar Gavrilaj prinde pe nlinia porţii. În minutul 15, Matulevicius scapă pe partea stângă, şutează la colţul scurt dar Gavrilaş porinde mingea lângă bară.

fc botosani - astra (15)

Meciul a scăzut în intensitate şi se joacă mult la mijlocul terenului. Oaspeţii nu se mai aruncă în atac şi încearcă cu şuturi de la distanţă dar Alibec ratează ţinta.

FC Botoşani încearcă să profite de pasul înapoi făcut de Astra dar Matulevicius nu reuşeşte să-l învingă pe Gavrilaş, cu o lovitură de cap din interiorul careului.

Finalul primei reprize aparţine oaspeţilor care s-au apropiat tot mai mult de poarta botoşănenilor dar defensiva condusă de Ngadeu rezistă. Dacă pe gazon spectacolul a scăzut, showul este asigurat de pe margine de de Şumudică. Tehnicianul oaspeţilor a făcut tot felul de gesturi pentru a incita spectatorii. Imediat după ce arbitrul Viorel Cojocaru a fluierat finalul primei reprize, Şumudică a fugit către acesta protestând de o manieră violentă.

sumudica (4)

În pauza meciului, a avut loc tragerea la sorţi a tombolei organizată de FC Botoşani. Câştigătorul autoturismului Dacia Logan este Cristian Ionuţ Ilea.

tombola fc botosani (1)

La pauză, Cristi Pustai a făcut prima schimbare. Bordeianu a rămas la cabine iar pe teren a intrat argentinianul David Casado.

Oaspeţii au ieşit mai decişi de la cabine iar în minutul 50 au avut o mare ocazie de a deschide scorul. De Amorim a reluat cu capul din şase metri dar Pleşca a avut o intervenţie incredibilă şi şi-a salvat echipa.

Replica botoşănenilor a venit în minutul 55 dar Stelian Cucu trimite peste poartă de la aproximativ 25 de metri. În minutul 60, FC Botoşani are o ocazie uriaşă de gol. Cabrera, singur la 6 metri, reia cu capul dar trimite în bară. Două minute mai târziu, Cabrera execută o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga dar Gavrilaş prinde.

În minutul 63 Takayuki Seto îl faultează pe Hadnagy iar arbitrul Viorel Cojocaru îi arată al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.

FC Botoşani are încă o şansă uriaşă de a marca. Matulevicius scapă pe contraatac, şutează din marginea careului dar mingea izbeşte bara transversală. În minutul 68, Cabrera cade în careu după un contact cu unul dintre fundaşii formaţiei oaspete dar centralul partidei face semn ca jocul să continue.

În minutul 79 Hadnagy scapă pe dreapta, intră în careu, şutează pe colţul scurt dar mingea trece pe lângă poartă.

0-1 În minutul 80, Alibec îl păcăleşte pe Miron, centrează în careu iar Teixeira marchează din interiorul careului.

Pe finalul partidei oaspeţii trag de timp de o manieră incredibilă pentru o echipă aflată pe primul loc şi care vrea să cîştige titlul.În minutul 93, Matulevicius reia cu capul din 6 metri dar Gavrilaş are o intervenţie incredibilă şi îşi salvează echipa.

Meciul s-a încheiat cu victoria norocoasă a oaspeţilor. FC Botoşani a avut ocaziile mari ale meciului iar Astra a marcat în urma unui contraatac.

…………..

Cu câteva minute înaintea startului partidei, FC Botoşani şi-a lansat noul imn. Pe gazonul stadionului Municipal şi-a făcut apariţia Gelu Graur, semifinalistul de la Vocea României, care a compus noul imn al formaţiei botoşănene.

fc bt-astra inantea meciului (8)

Suporterii FC Botoşani au fost aşteptaţi în incinta stadionului de Gabriel Vaşvari şi Martinus Quenten (suspendaţi pentru acest joc) care au împărţit postere cu lotul care va aborda partea a doua a campionatului şi care au oferit autografe.

suporteri fc botosani, fc bt - astra (9)

FC Botoşani – Astra Giurgiu:

  • Stadion: Municipal Botoşani
  • Spectatori: 4500
  • Temperatură: 2 grade Celsius
  • Cartonaşe galbene: Bordeianu (34), Dimitro (83) / Găman (22), Seto (61), Alibec (72), Boldrin (83), Gavrilaş (93)
  • Cartonaş roşu: Takayuki Seto (63)

FC Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Ngadeu, Miron (87 Miron), Popovici (84 Carralero) – Cucu, Bordeianu (46 Casado) – Fulop, Hadnagy, Cabrera (78 Ivanovici) – Matulevicius. Antr. Cristi Pustai

  • Rezerve: Iliev, Casado, Carralero, Plămadă, Patache, Ivanovici, Muşat

Astra Giurgiu: Gavrilaş – Queiros, Găman, Dandea, R. Alves – Teixeira, Takayuki – Boudjemaa (Boubacar 66), Boldrin, De Amorim (69 Florea) – Alibec (86 Ioniţă).  Antr. Marius Şumudică

  • Rezerve: Boşneag, Roşu, Boubacar, Lovin, Scarlatache, Ioniţă

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Ovidiu Artene (Vaslui), Ciprian Danşa (Oradea)

Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Marcel Vasile (Bucureşti)

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA