20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

FC Botoşani – Astra. Cristi Pustai: „Trebuie să redevenim acea echipă puternică, agresivă, reactivă”

cristi pustai

FC Botoşani va întâlni vineri seară, de la 20.30, liderul ligii I, într-un meci foarte important pentru ambele formaţii. Astra este condamnată să câştige deoarece îşi simte poziţia ameninţată în timp ce FC Botoşani vrea să-şi spele imaginea după prestaţia slabă din jocul cu Dinamo.

Cristi Pustai, antrenorul principal al FC Botoşani, se aşteaptă la un joc foarte dificil contra formaţiei Astra dar în acelaşi timp speră ca echipa sa să aibă atitudinea din meciurile cu Pandurii, CFR Cluj şi Chiajna.

„Este primul joc acasă din acest an, jucăm cu liderul campionatului. Este o echipă foarte bună, o echipă care în ultimii ani s-a clasat pe primele locuri. Drept dovadă este o echipă este o echipă foarte puternică în campionatul nostru. Noi venim după înfrângerea de la Dinamo unde am prestat un  joc mai slab dar am venit din cantonament, există acea perioadă în care sper să se regleze lucrurile, să intrăm în forma sportivă. Ne aşteaptă un play-out încins, în care orice punct contează”, a spus Cristi Pustai care a adăugat:

„A fost rodul muncii noastre şi meritau laude în momentul în care le-au obţinut, cum merită critici în momentul în care nu se întâmplă lucruri bune. A fost o premieră în Liga I până acum pentru că a reuşit Steaua patru victorii consecutive. Asta e, cu bune şi cu rele. Asta înseamnă o echipă. Mergem mai departe, ne vedem de muncă, trebuie să redevenim acea echipă puternică, agresivă, reactivă. Sperăm că o să o facem la meciul de vineri. Ştiam că vor fi trei meciuri foarte grele, au mai rămas doar două”.

Tehnicianul botoşănean consideră că era normal ca evoluţiile echipelor să fie mai slabe în prima etapă deoarece s-au pregătit în condiţii foarte bune în străinătate şi au revenit în ţară unde terenurile sunt de proastă calitate.

„Majoritatea echipelor au intrat mai greu dar era de aşteptat în prima etapă. Deja a trecut acea primă etapă, toate echipele s-au antrenat pe terenuri bune şi au venit în condiţiile din ţară. Vom vedea. Contează şi pentru ei pentru că s-au apropiat echipele acolo în fruntea clasamentului. De altfel, contează şi pentru noi pentru că obiectivul nostru este să ne clasăm cât mai sus. Era clar că nu avea niciun sens să vorbim despre play-off”, a mai precizat Pustai.

Pentru meciul cu Astra, Cristi Pustai nu va putea conta Martinus şi Vaşvari, ambii suspendaţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA