23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

FC Botoșani are viitor. Patru jucători U21 care pot fi la nivelul străinilor transferați și plătiți cu 3000-4000 de euro lunar

FC Botoșani are în curtea proprie câțiva jucători de până în 20 de ani care ar trebui să joace în următorul sezon pentru că nu sunt mai slabi decât unii străini aduși pe contracte de 3000-4000 sau chiar 5000 de euro lunar, prime de instalare și alte bonusuri. Le trebuie puțină experiență pentru că dorință și calități au pentru a deveni certitudini în prima ligă din România.

În această după amiază, Flavius Stoican a început meciul contra Mioveniului, cu Narcis Ilaș în primul 11. Un copil care a împlinit 16 ani în urmă cu aproape două luni, care are convocări la loturile de juniori și care ar putea fi o soluție pentru postul de fundaș dreapta, eliberat de curând de botoșăneanul Andrei Patache. Nu are experiență, poate nici fizic nu stă grozav dar vârsta îl ajută, dorință are și nu cred că poate juca mai slab ca Mboko sau Charles Pedro.

Pe partea cealaltă a terenului, a jucat mai bine de 45 de minute, George Ionuț Dragomir. Un fundaș stânga care va împlini 20 de ani în august, care are un fizic bun și care poate fi o soluție când veteranul Alex Țigănașu obosește. Și-a făcut junioratul la Academia Hagi, a trecut pe la Sepsi OSK și de aproape jumătate de an este la Botoșani.

La mijloc, FC Botoșani îl are pe David Eugen Gabriel (20 ani), jucător care se pregătește de mai mult timp cu prima echipă dar nu a avut prea multe șanse de a demonstra. Un alt jucător despre care s-a vorbit că are potențial și că poate face pasul către Liga 1 este Codrin Iulian Cărăușu, care în luna iulie va împlini 18 ani. Ar fi meritat mai multe șanse în condițiile în care FC Botoșani a avut atacanți precum Tallo, Sylla, Camara, Petkovski sau Pinson.

În afara celor patru, FC Botoșani mai are câțiva jucători tineri care sunt sau pot deveni certitudini. Portarii Răzvan Ducan și Șerban Tomache au 22 și respectiv 19 ani, căpitanul Victor Dican va împlini 23 de ani în octombrie iar Marius Cioiu și Andrei Dragu au 23 de ani. Nici golgheterul Sebastian Mailat nu se apropie de pensie. Va împlini 26 de ani în decembrie iar sezonul 2022/2023 a fost cel mai bun din cariera lui. A marcat 16 goluri, este al treilea golgheter al Superligii și cel mai bun marcator român.

Viitorul sună bine dar rămâne de văzut ce va face Marius Croitoru, viitorul antrenor al FC Botoșani. Va forța acești copii sau va aduce un autocar cu jucători străini, recomandați de impresari și urmăriți pe Youtube? Va încerca să formeze o echipă pentru următorii patru-cinci ani sau va avea aceeași politică de a aduce jucători care cândva au fost fotbaliști?

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA