10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

FC Botoșani are cel mai slab lot din ultimul deceniu

FC Botoșani a acumulat 12 puncte în 9 meciuri dar jocul echipei antrenate de Mihai Teja este mult sub așteptări. Apărarea gafează, mijlocul este inexistent iar atacul este foarte slab. În aceste condiții, FC Botoșani nu poate spera decât la evitarea barajului pentru menținerea în Superligă.

FC Botoșani și-a vândut cei mai buni jucători iar în locul lor au venit Sno, Ivanov, Shahaf, Perianu, Mussis sau Sylla, care până acum nu au demonstrat nimic. În plus, antrenorul Mihai Teja și conducătorii clubului au decis să se bazeze pe niște jucători precum Șeroni, Petkovki, Mateus sau Tîrcoveanu care au avut evoluții modeste în sezonul trecut și era greu de crezut că vor face mari minuni.

În primele  5 etape, FC Botoșani a obținut 11 puncte dar jocul elevilor lui Teja nu a fost extraordinar. Au urmat patru meciuri în care FC Botoșani a obținut doar un punct, patru meciuri în care s-a văzut că lipsesc jucătorii de valoare. Singurii care ar putea primi notă de trecere ar fi Dican și Mailat.

De la promovarea în prima ligă, FC Botoșani a avut în fiecare sezon un ax central bun, în jurul căruia era construită echipa. În apărare a fost fundași precum Ngadeu, Burcă, Miron, Chindriș, Racovițan și chiar Dawa, la mijloc au fost Croitoru, Vașvari, Bordeianu, Moruțan, Enriko Papa, Rodriguez, Fabbrini, Ongenda iar în atac Hadnagy, Martinus, Dugandzic…

Acum, Mihai Teja vrea să ajungă în play-off cu Sno, Șeroni, Tîrcovenu, Ivanov, Mussis, Mateus, Camara, Shahaf, Perianu, Dragu sau Petkovski, jucători care în sezoanele trecute nu ar fi prins nici măcar banca de rezerve.

Să ne amintim…

În sezonul 2013/2014, primul în Liga 1, FC Botoșani îi avea în lot pe Marius Croitoru, Gabriel Vașvari, Attila Hadnagy sau Aco Stojkov, jucători care în acel moment erau mult mai valoroși decât tot ce are Mihai Teja la dispoziție. În sezonul următor, printre titulari erau Michael Ngadeu, Mihai Bordeianu, Petre Ivanovici, Marius Croitoru, Gabriel Vașvari, Paul Batin, Attila Hadnagy și Martinus Quenten. Apoi au venit Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Gonzalo Cabrera, Andrei Burcă, Andrei Miron, Matulevicius, Olimpiu Moruțan, Andrei Chindriș, Soiledis, Rodriguez, Enriko Papa, Ongenda, Fabbrini, Haruț, Keyta, Ashkovski, Dugandzic, Racovițan sau Ofosu.

Și în sezonul trecut, FC Botoșani a avut un lot de jucători mult mai bun, printre titulari fiind Dawa, Braun, Jaja Silva, Malcolm Edjouma, Meleke sau Racovițan. În această vară, antrenorul Mihai Teja și conducătorii clubului s-au dovedit neinspirați în alegerea jucătorilor și au adus niște băieți care nici fotbal nu prea știu, nici forță nu prea au și nici nu par a fi prea dornici să lupte pe teren.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA