-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

FC Botoşani a urcat pe 6 în clasament fără să joace vreun meci

FC Botosani-CFR Cluj (72)

În cursul zilei de astăzi, clubul CFR Cluj a fost penalizat astăzi cu 24 de puncte deoarece nu şi-a achitat restanţele financiare. Ca urmare a depunctării, CFR Cluj a ajuns pe ultimul loc al clasamentului iar FC Botoşani a urcat de pe locul 7 pe locul 6.

Potrivit Prosport.ro, CFR poate face apel, iar dacă la Comisia de Apel verdictul va fi tot în favoarea depunctării se poate merge la TAS. Conducătorii clubului ardelean vor încerca să dovedească faptul că, din pricina problemelor de procedură de la Tribunalul Specializat Cluj, insolvenţa nu a fost declarată mai repede.

Decizia în cazul începerii insolvenţei trebuia dată ieri, dar s-a amânat din pricina faptului că judecătorul ales iniţial să se ocupe de caz a cerut să fie înlocuit, lucru independent de CFR Cluj.

Printr-un caz similar a trecut în urmă cu un sezon şi Universitatea Cluj, care nu a primit licenţa de a juca în Liga 1 pentru că la data limită de depunere a cererii de licenţiere clubul pentru sezonul 2013-2014 nu avea planul de reorganizare aprobat de Tribunal Comercial. „Alb-negrii“ s-au adresat TAS-ului şi Tribunalul de la Lausanne a dat dreptate echipei clujene.

Surse din cadrul LPF susţin pentru ProSport că decizia luată astăzi, de penalizare a echipei CFR cu 24 de puncte, este definitivă. Practic, sentinţa reprezintă punerea în executare a unei hotărâri care fusese deja atacata cu recurs. Decizia n-ar mai putea fi atacată pe plan intern, ci doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA