FC Botoşani a obţinut licenţa pentru Europa League. „Suntem printre puţinele echipe care avem licenţa UEFA”

0
620

fc botosani - legia varsovia (3)

FC Botoşani îndeplineşte toate condiţiile pentru a juca din nou în Europa League dar oficialii clubului nu şi-au fixat un astfel de obiectiv pentru acest sezon. Conducătorii clubului botoşănean susţin că în cazul în care echipa ar prinde un loc de Europa League, ar fi mai bine pregătiţi şi nu ar mai trebui realizate foarte multe transferuri.

„Avem licenţă pentru Europa League. Suntem printre puţinele echipe care avem licenţa UEFA. Nu mai contează care este efortul. Important este că dacă avem şansă să jucăm în Europa League, să joace. Să poată să o facă. Am văzut că oamenii îşi doresc foarte mult echipa în Liga I şi ar fi păcate ca noi să nu o ţinem”, a declarat Valeriu Iftime care a adăugat:

„Anul trecut au venit mulţi jucători noi, a fost acel conflict între cei vechi şi cei noi. Am avut şi exponentul care a pus paiele pe foc şi care se numea Marius Croitoru. Dacă eram mai atenţi şi dacă grupul era unit, nu ajungeam în acea situaţie. Am avut şi ghinion. Faptul că am fost eliminaţi din Europa League, s-a creat şi o stare de dezamăgire. Rezultatele proaste crează tensiuni. Anul acesta va fi altceva. Nu mai avem nevoie să transferăm mulţi jucători. Am şi constatat că nu este foarte bine pentru echipă să faci multe transferuri. Vor veni unul-doi titluari şi încă trei-patru care intră în lot şi îi pregătim pentru mai târziu”.

Chiar dacă FC Botoşani este un club fără mari datorii, situaţia financiară nu este una foarte bună. Bugetul anual este de 3,3 milioane de euro din 50% reprezintă drepturile TV.

„Elsaco este cea care ţine într-un efort disperat fotbalul din Botoşani. Clubul FC Botoşani are un buget de 3,3 milioane de euro, 1,6 milioane de euro au venit din drepturile TV, 350.000 de euro de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, 100.000 de euro din bilete şi celelalte. Nouă ne trebuie minim un milion de euro pe an. Dacă mai punem şi acea datorie veche… Acum nu mai am drepturile TV gajate. Acum toate împrumuturile sunt luate cu materialele de la Elsaco, pe garanţiile mele personale”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Din acest punct de vedere, FC Botoşani nu este un club care poate emite pretenţii în cupele europene. În grupele Europa League sunt cluburi care îşi permit să plătească trei milioane de euro sau chiar mai mult pentru a transfera un jucător. Anul trecut, FC Botoşani a părăsit competiţia după dubla cu Legia Varşovia. Mult mai bogată, mai bine organizată şi cu o experienţă net superioară, formaţia poloneză s-a calificat în faza următoare a competiţiei cu scorul general de 4-0.