14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

FC Botoşani a dat lovitura. A transferat un jucător de 17 ani dorit insistent de Hagi “E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut”

morutan1

FC Botoşani a reuşit să transfere cel mai talentat junior din fotbalul românesc. În vârstă de 17 ani, Olimpiu Moruţan a fost dorit insistent de Gică Hagi care era dispus să plătească o sumă important de bani pentru acesta.

Potrivit site-ului Actualdecluj.ro, Gică Hagi l-a ochit pe Oli Moruţan încă din 2011. „E cel mai talentat băiat, e un băiat extrem de valoros. Noi îl cunoaștem foarte bine. Am vrut să-l luăm, am vrut să plătim bani pe el, Universitatea câștiga și bani, dar nu s-a putut. De ce? Nu știu, va trebui să-i întrebați pe cei de-acolo. Ultima dată când ne-am interesat de băiat, a fost promovat brusc la echipa mare. Acum văd că va juca, până să întrebăm de el, era pe la juniori”, a spus Zoli Iașko, mâna dreaptă a lui Gică Hagi.

“E un băiat cu totul special, un talent cum n-am mai văzut. Oli dribla tot ce prindea și o făcea în viteză. Are un talent nativ pe care l-a dezvoltat și care îl face cu totul și cu totul special. Hagi l-a iubit din prima. Vă zic  o întâmplare din 2011 sau 2012. Eram cu soția pe la cumpărături și-mi sună telefonul. Răspund: „Salut, Gică la telefon”. Zic: Care Gică? „Gică Hagi. Fii atent, e un copil, Olimpiu Moruțan. Ce mai face? Îmi place extraordinar și-aș vrea să vină la noi. Zic: păi trebuie să vorbiți cu cei de la club, cu părinții, nu știu, eu pregătesc doar grupa. Apoi a mai sunat și s-a interesat mereu de Olimpiu. Nu știu de ce n-a ajuns, nu știu dacă va ajunge. Driblingul său te face să-l iubești. E jucător rasat, va ajunge mare pentru că are și un bun simț, o modestie aparte”, a declarat Septimiu Ormenișan, antrenorul care l-a avut pe Oli cinci ani în grupa de la Centrul Universității.

De asemenea, Marius Popescu, fostul antrenor al FC Botoşani a declarat: „Talentat din cale-afară. Talent în stare pură. A rupt tot la copii, când juca la noi. Cel mai bun. Dribla tot, marca, viteză, tehnică, excelent. A avut un ușor regres din cauza creșterii, dar de-un an a început iar să revină la un nivel ridicat. Nu mă mir că joacă la prima echipă. Poate fi fantastic”.

Selecționerul U 21 al României, Cristi Dulca, îl știe pe Moruțan de când tânărul fotbalist era de-o șchioapă, la propriu. “Din 2008 îl știu pe Oli, a fost coleg cu Marco (fiul lui Cristi Dulca – n.r.) la grupa de juniori de la Ormenișan, grupă care-a bătut tot în România. Au fost și campioni naționali. Un băiat extrem de talentat și îndrăgostit de minge. Calități excelente, foarte tehnic și asta-i foarte important să spunem,  e un copil modest care își dorește enorm să facă performanță. Nu păcălește fotbalul, se dedică 100% pentru fotbal. El tot ce-a făcut și face, o face pentru fotbal. E foarte bine că a fost promovat și că joacă. Am văzut meciul Universității acum și chiar l-am remarcat. Pe el și pe încă doi, Berci și Ursu, pe alocuri. Poate ajunge și la tineret dacă joacă meci de meci și o face bine. Poate ajunge și-n naționala de seniori în timp.”

De cinci ani de zile, Oli Moruțan e departe de părinți. Ai lui sunt plecați în Germania, la muncă, iar el locuiește cu o mătușă. Nu duce lipsă de nimic, dar într-o zi ar vrea să-și urmeze mama și tatăl într-un fotbal așa cum e cel nemțesc.

Sursa: Actualdecluj.ro

morutan Morutan2

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA