20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

FC Botoşani – Corona Braşov 3-1: VICTORIE fără emoţii GALERIE FOTO

FC Botoşani s-a impus fără emoţii în faţa lanternei roşii a ligii I şi face un pas important în lupta pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului românesc. Codoban cu o dublă şi Hadnagy au adus victoria echipei FC Botoşani.

FC Botoşani a început în atac partida şi a încercat să tranşeze repede disputa cu lanterna roşie a ligii I. După doar trei minute, Codoban a fost aproape de a marca direct din corner dar Dănălache reuşeşte să prindă în doi timpi. Cinci minute mai târziu, Ciprian Dinu trimite un şut-centrare de pe dreapta iar mingea cade pe bara transversală. FC Botoşani a continuat ofensiva la poarta Coronei şi în minutul 12 Oltean a avut şansa deschiderii scorrului dar a reluat cu capul peste poartă. Zece minute mai târziu, Vaşvari îşi încearcă şutul de la 35 de metri dar mingea trece puţin peste poartă. Prima şansă de gol a oaspeţilor a venit în minutul 26 dar Pârvu şutează mult pe lângă poartă din marginea careului. Văzând că fundaşii braşoveni respingă fără probleme majoritatea mingilor trimise în careu, Vaşvari încearcă un nou şut de la peste 30 de metri dar nici de această dată nu nimereşte cadrul porţii. FC Botoşani reuşeşte deschiderea scorului în minutul 38 prin Claudiu Codoban. A fost combinaţie la 20 de metri de poarta Coronei, Codoban pătrunde în careu şi îl execută pe Dănălache cu un şut la colţul lung.

La pauză, FC Botoşani conducea cu 1-0 şi se părea că nu va avea probleme în ceea ce priveşte obţinerea celor trei puncte.  

FC Botoşani începe în forţă şi repriza secundă iar după numai trei minute Codoban face 2-0 printr-un gol marcat de la 20 de metri. Corona nu cedează şi în minutul 50 Sergiu Buş are şansa de a marca dar Lazăr are o intervenţie foarte bună. Două minute mai târziu, Hadnagy marchează pentru 3-0 printr-un lob peste Dănălache.

Cu un avantaj de trei goluri, botoşănenii s-au relaxat iar braşovenii au profitat. Miranda a scăpat singur cu Lazăr şi a redus din diferenţă în minutul 70. Finalul partidei a aparţinut botoşănenilor dar fără mari ocazii de gol.

FC Botoşani se impune cu scorul de 3-1 şi a scăpat în mare măsură de grijile retrogradării.

FC Botoşani:1. Lazăr – 25. C. Dinu, 6. Tincu, 4. Oltean, 20. Acsinte – 17. Codoban (66 Danci), 10. Vaşvari, 8. Croitoru – 7. Vertelis (70 Fulop), 11. Stojkov – 80. Hadnagy (81 Cârjan). Antr. Leo Grozavu

Rezerve: 12. Curileac, 5. Danci, 9. Cîrjan, 13. Ghinga, 24. Fulop, 30. Dorrego, 23. V. Bordeanu

Corona Braşov:12. Dănălache – 4. Burlacu, 3. Poverlovici, 15. Damian, 30. Mendizov – 7. Neacşa (80 Popa), 16. Miranda, 8. Dâlbea, 18. Pârvu (46 Manea) – 9. S. Buş, 11. Coman. Antr. Ionel Gane

Rezerve:1. Marc, 6. Forika, 7. Balint, 13. Homei, 17. H. Popa, 26. Dedu, 19. Manea

Arbitri:Adrian Illyeş (Ploieşti) – Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Bogdan Velicu (Bucureşti) – Horaţiu Feşnic (Cluj), Bogdan Anghelinei (Galaţi) – Ionuţ Bobe (Videle)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

512 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA