20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Farul Constanţa – FCM Dorohoi 1-3. Colban&Co s-au salvat matematic de la retrogradare

fcmdorohoi-farulconstanta7

FCM Dorohoi s-a impus cu scorul de 3-1 în deplasarea de la Constanţa şi a scăpat de emoţiile retrogradării, cu două meciuri înainte de finalul sezonului. Elevii lui Vespazian Colban au făcut o repriză secundă de excepţie, reuşind să marcheze de trei ori.

După victoria cu 5-1 de pe teren propriu în faţa Farului, FCM Dorohoi s-a deplasat la Constanţa pentru meciul retur. Cu un avans de şase puncte în faţa „marinarilor”, dorohoienii aveau nevoie de un egal pentru a se salva matematic de la retrogradare. În schimb, echipa de la malul mării era condamnată să învingă pentru a mai spera la menţinerea în eşalonul secund.

Constănţenii au făcut o primă repriză bună, şi-au creat câteva ocazii de a marca şi au înscris în miinutul 45 prin Enciu, în urma unui corner.

În pauza mecului, Colban a reuşit să-i trezească pe elevii săi iar în minutul 55 Alex Ghiviziu reuşeşte egalare printr-un şut la colţul scurt, din interiorul careului. Zece minute mai târziu, acelaşi Ghiviziu reuşeşte dubla în urma unei bâlbâieli a defensivei constănţene.

Deşi avea avantaj pe tabelă, Colban a riscat şi l-a trimis în teren pe golgheterul Edi Sandu, incomplet refăcut după o accidentare. Mutarea s-a dovedit inspirată pentru că în minutul 80, atacantul dorohoian a marcat pentru 1-3. Acesta a fost scorul final al partidei iar FCM Dorohoi s-a salvat matematic de la retrogradare şi trimis pe Farul Constanţa în barajul pentru menţinerea în Liga a II-a.

Farul: I. Dinu – Băjan, D. Ciobanu, Al. Grigoraş, M. Cristoiu, M. Enciu, Giurgiu, Szalkai, Cionac, Fl. Pătraşcu (cpt.), M. Jianu

Rezerve: C. Nanu – Cl. Popa, R. Neagoe, Ochia, Sescioreanu, Buzea, Muscă
Antrenor: Marian Dinu

FCMDorohoi: Hărăguţă – Cososchi, G. Luca, Orăşanu (cpt.), Grumezescu, Vrabie, Pavăl, Ghiviziu, A. Vlaicu, Atudorei, Barabaş
Rezerve: Listaru – Aug. Ivaşcă, Juncănaru, Ed. Sandu, Amarinei, Mateiuc, Stancoschi
Antrenor: Vespazian Colban

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA