20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Farmacie ilegală la Mileanca. VEZI ce au descoperit poliţiştii pe rafturi

descinderisaveni920

Ieri, 04 martie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Botoşani au efectuat un control în comuna Mileanca, judeţul Botoşani, la un punct de lucru al unei societăţi comerciale cu sediul în oraşul Darabani, judeţul Botoşani. În cauză existau suspiciuni cu privire la comercializarea neautorizată de produse farmaceutice.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate şi ridicate produse farmaceutice în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Printre acestea, au fost găsite peste 300 de comprimate conţinând substanţe stupefiante ori psihotrope, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă, astfel încât au fost sesizaţi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, din cadrul Serviciului de specialitate competent teritorial, în vederea continuării cercetărilor potrivit Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Totodată, a fost identificată şi ridicată suma de 465 de lei, despre care s-a stabilit că provine din comercializarea de produse farmaceutice, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, unitatea nedeţinând casă de marcat fiscalizată.

Cercetările efectuate de către poliţişti au mai stabilit că punctul de lucru al societăţii funcţiona într-un spaţiu concesionat, din luna decembrie 2014, de la Primăria comunei Mileanca, judeţul Botoşani, funcţionând ilegal, întrucât societatea comercială nu era autorizată de către Ministerului Sănătăţii şi nu avea angajat personal specializat pentru comercializarea de produse farmaceutice.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de evaziune fiscală si exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA