-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Familia bărbatului decedat în elicopterul SMURD a depus plângere la Colegiul Medicilor GALERIE FOTO

Ancuta Pruteanu sesizare Colegiul Medicilor (3)

Sotia pacientului de 43 de ani din Zaicesti cu disectie de aorta, care pe 30 septembrie a murit in timp ce era transferat la Iasi cu elicopterul Smurd a depus o reclamatie la Colegiul Medicilor din Botosani.

Femeia, este nemultumita de modul cum partenerul sau a fost tratat de medicul cardiolog din incinta Spitalului Judetean. Aceasta sustine ca, desi barbatul ei se simtea rau, specialistul i-a dat drumul acasa si nu i-a facut investigatiile necesare.

Abia a doua zi, cand sotii Pruteanu au mers la un cardiolog din mediul privat au aflat vestea.

Cand a depistat ca pacientul sufera de disectie de aorta, cardiologul a sunat urgent la ambulanta si a luat legatura cu medicii din Iasi pentru a salva viata bolnavului.

„Nemultumirea mea e ca luni, cand am fost cu el la urgenta trebuia sa fie investigat, amanuntit nu sa-l trimita acasa si sa spuna ca nu are nimic si se simte asa doar din cauza oboselii. De ce cardiologul mi-a spus mie ca nu are nimic si trebuie sa renunte la cafea.Acesta nu este un diagnostic. Eu inapoi nu il aduc, dar vreau sa aflu daca ar fi avut sanse sa traiasca, daca luni, pe 29 septembrie cei din spital ii faceau ecografia la inima. Noi a doua zi am mers la un cabinet privat si domnul doctor cardiolog de acolo ne-a spus ca are disectie de aorta. Eu am depus plangere si la Colegiul Medicilor, si la spital, astept sa vad ce se rezolva”, a declarat  Ancuta Pruteanu.

Doua reclamatii a depus sotia barbatului, una la Colegiului Medicilor si alta la spital.

„Comisia dentologica analizeaza petitia,aduna documentele, dupa care acest dosar este inaintat catre comisia de disciplina.Comisia de disciplina analizeaza, daca e nevoie mai aduna probe dupa care da un verdic, adica stabileste daca este vinovatie sau nu. Daca este vinovatie se lasa si cu o sanctiune care este prevazuta in regulamentul de functionare din statul Colegiului Medicilor din Romania”, a spus Doru Culiceanu, presedinte Colegiul Medicilor Botosani.

Femeia a mai povestit ca sotul ei nu a avut niciodata probleme cu inima si nici nu a stat in spital.
In plus, medicul cardiolog din mediul privat a precizat ca de regula, barbatii care au implinit 40 de ani trebuie sa-si faca astfel de investigatii la inima.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA