20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Şezătoare tradiţională cu prefect, preşedinte CJ, parlamentar şi mese pline cu mâncare GALERIE FOTO VIDEO

Gospodarii comunei Stăuceni s-au adunat la căminul cultural, la Şezătoarea tradiţională, ajunsă la a XI-a ediţie. Oamenii au umplut mesele cu plăcinte, sarmale, vin, ţuică şi fructe, aşa cum se obişnuia în urmă cu mulţi ani.

La ediţia din acest an a Şezătoarea tradiţională, denumită şi Festivalul Plăcintelor, au fost prezenţi prefectul Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean Florin Ţurcanu şi deputatul Roxana Anuşcă Ţurcanu, plus câţiva directori de instituţii. Aceştia au asistat la spectacolul organizat de primăria şi Consiliul Local Stăuceni după care au servit din produsele aduse de gospodarii comunei.

„În acest an, Consiliul Local şi Primăria comunei Stăuceni au reuşit să organizeze a XI-a a Şezătorii tradiţionale din străbuni. Este o şezătoare care se ţine în fiecare an la Moşii de iarnă. În zona noastră se oferă tradiţionalele plăcinte poale-n brâu. De aceea a fost denumit şi Festivalul plăcintelor”, a spus Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni.

„Este prima dată când vin la această acţiune. Îi mulţumesc domnului primar pentru invitaţie. Trebuie să felicităm când un primar, împreună cu cetăţenii din comună, reuşeşte să păstreze tradiţia. Împreună cu Centralul de Creaţie ne-am propus să colaborăm cu toţi primarii din judeţ pentru a construim acolo unde avem ce construi şi să păstrăm tradiţia. O casă, un pământ, o maşină, o vinzi. Tradiţia dacă o pierdem nu mai avem de unde să o cumpărăm. Trebuie să păstrăm tradiţia”, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

276 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA