2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Extinderea de gaz de la Răchiţi va începe în primăvara anului viitor

eon gaz

După mai bine de cinci ani de discuţii, analize, proiecte refăcute şi multe studii, în sfârşit se va realiza extiderea reţelei de gaz în zona Răchiţi. Potrivit reprezentanţilor primăriei Răchiţi, firma E.ON Gaz a câştigat licitaţia organizată de către Ministerul Economiei iar în primăvară vor începe efectiv lucrările.

Proiectul vizează extinderea reţelei de gaz pe o distanţă de cinci kilometri din care 1,8 kilometri sunt pe teritoriul municipiului Botoşani.

„Proiectul a început când era domnul Buliga primar. Avea o lungime foarte mare, s-a scos de două ori la licitaţie dar nu s-a prezentat nimeni. Fiind o extindere a reţelei de gaz de vreo 11 kilometri, rentabilitatea nu era foarte mare pentru firme. Am reluat demersurile în 2012, am mers la Tg. Mureş, mi-au spus care sunt condiţiile. Am refăcut proiectul, au venit şi au verificat şi ne-au dat o rentabilitate de 105%. Proiectul de gaz este făcut pe o distanţă de cinci kilometri din care 1,8 kilometri sunt pe teritoriul municipiului Botoşani iar diferenţa este în comuna Răchiţi. E.ON Gaz va realiza investiţia şi o vor amortiza prin creşterea numărului de abonaţi”, a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

În bugetul pe 2015, primăria Răchiţi va aloca o sumă de bani necesară unor extinderi ale reţelei astfel încât să racordeze mai multe obiective din comună.
„Noi avem o anumită sumă de bani pentru a realiza extinderile necesare. Vor fi două extinderi în localitatea Răchiţi şi o extindere în Cişmea. Conducta principală este dimensionată în aşa fel încât să putem face mai multe extinderi astfel încât să racordăm un număr mai mare de cetăţeni”, a mai spus primarul comunei Răchiţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA