23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Experți americani: Vaccinuri împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste de peste şase luni

Un pas crucial a fost făcut miercuri în Statele Unite către vaccinarea sugarilor şi a copiilor mici împotriva COVID-19, odată cu recomandarea favorabilă a experţilor americani, care au decis să autorizeze vaccinurile Moderna şi Pfizer începând de la vârsta de şase luni, informează Agerpres, care citează AFP.

În timpul discuţiilor care au fost transmise în direct pe internet, membrii unui comitet consultativ din cadrul Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) au trecut în revistă toate datele medicale obţinute în urma studiilor clinice, realizate pe copii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani pentru vaccinul Pfizer, respectiv între şase luni şi cinci ani pentru vaccinul Moderna.

La fel ca în multe ţări, aceasta era ultima grupă de vârstă care nu avea încă acces la protecţia oferită prin vaccinarea anti-COVID-19.

În timpul celor două proceduri de votare, cei 21 de experţi din acest comitet al FDA au considerat, în unanimitate, că beneficiile aduse de vaccinarea sugarilor şi copiilor cu serurile Moderna şi Pfizer prevalează în faţa riscurilor.

„Ştiu că numeroşi părinţi care ne ascultă sunt foarte uşuraţi astăzi”, a declarat Jay Portnoy, un membru al comitetului.

Citește mai mult pe G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA