0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

EVENIMENT ISTORIC LA SĂVENI. Zeci de primării din judeţul Botoşani şi Republica Moldova s-au unit pentru a accesa fondurile europene GALERIE FOTO&VIDEO

saveni, intalnire primari (9)

O delegaţie importantă din Republica Moldova, Raionul Edineţ, a venit astăzi în oraşul Săveni din judeţul Botoşani pentru a semna parteneriate cu autorităţile judeţene şi locale. Aproximativ 40 de primari din judeţul Botoşani şi raionul Edineţ au semnat acorduri de parteneriat şi urmează să colaboreze în vederea accesării de fonduri europene, pe proiecte transfrontaliere.

De organizarea evenimentului s-a ocupat Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni, cel care i-a mobilizat şi pe ceilalţi primari din judeţul Botoşani. El spune că deja s-au purtat o serie de discuţii cu privire la priorităţile din cele două zone şi urmează să se lucreze la proiectele care vor fi depuse în vederea accesării banilor europeni. La acest eveniment au venit inclusiv o parte dintre parlamentarii botoşăneni, plus reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sau ANAF.

Relu Tirzioru primar Saveni (2)“Astăzi este cu adevărat o zi importantă pentru oraşul Săveni şi pentru judeţul Botoşani precum şi pentru raionul Edineţ de pe malul stâng al Prutului. Se semnează parteneriate de colaborare şi depunere de proiecte pe proiectul comun transfrontalier România – Moldova. Ne bucurăm de prezenţa oaspeţilor noştri, un număr de 36 de persoane din care 20 de primari, plus tot ce înseamnă conducerea raionului, şefi de la Finanţe, Situaţii de Urgenţă, din domeniul sanitar. Ei practic ne întorc vizita după o vizită a noastră în raionul dumnealor. Va fi un pas mare pentru relaţiile noastre bilaterale, pentru atragerea de fonduri, mai ales că ei se pregătesc să absoarbă fonduri europene. Avem peste 20 de primari din judeţul Botoşani care intră în acest proiect, plus Consiliul Judeţean. Proiectele sunt multiple, de la apă-canal, proiecte de cultură, pentru situaţii de urgenţă. Toată gama de proiecte care se pot derula pe zona transfrontalieră. Deja am inventariat o serie de probleme pe care le avem, cei din Republica Moldova ne-au prezentat proiectele cu care ei se confruntă. Ne vom pune de acord şi vom pregăti proiectele”, a declarat Relu Tîrzioru.

Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol al Rapsozilor Botoşanilor după care a urmat Axinte de la Vacanţa Mare şi Alin Oprea de la fosta trupă Talisman.

Relu Tirzioru primar Saveni (4) saveni, intalnire primari (1) saveni, intalnire primari (2) saveni, intalnire primari (3) saveni, intalnire primari (4) saveni, intalnire primari (5) saveni, intalnire primari (6) saveni, intalnire primari (7) saveni, intalnire primari (8) saveni, intalnire primari (9) saveni, intalnire primari (10) saveni, intalnire primari (11) saveni, intalnire primari (12) saveni, intalnire primari (13) saveni, intalnire primari (14) saveni, intalnire primari (15) saveni, intalnire primari (16) saveni, intalnire primari (17) saveni, intalnire primari (18) saveni, intalnire primari (19) saveni, intalnire primari (20) saveni, intalnire primari (21) saveni, intalnire primari (22) saveni, intalnire primari (23) saveni, intalnire primari (24) saveni, intalnire primari (25) saveni, intalnire primari (26)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA