29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

EUROPA LEAGUE, turul II: FC Botoşani – Legia Varşovia. MECI DE RISC MAXIM – Suporterii Legiei sunt cei mai FANATICI – VIDEO

legia varsovia

Sorţii nu au mai fost la fel de favorabili pentru FC Botoşani şi în turul II al preliminariilor Europa League. Dacă în primul tur, echipa lui Leo Grozavu va întâlni pe FC Spartaki Tskhinvali, formaţie care a terminat pe locul patru în campionatul Georgiei, în turul doi va da peste polonezii  de la Legia Varşovia.

Legia Varşovia este una din cele mai titrate formaţii din estul Europei, clubul fiind fondat în 1916. Are în palmares 10 titluri de campioană, 12 clasări pe locul doi şi 11 clasări pe locul trei. A cucerit 17 cupe ale Poloniei, patru supercupe şi o cupă a ligii.

În 1970 Legia Varşovia a obţinut cea mai mare performanţă din istoria clubului ajungând în semifinalele Cupei Campionilor. În 1971 şi 1996, formaţia poloneză a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Campionilor.

De asemenea, Legia Varşovia a ajuns o dată în semifinalele (1991) Cupei UEFA şi de două ori sferturile de finală (1965, 1982). În 2012, 2014 şi 2015, Legia Varşovia a ajuns până în şaisprezecimile Europa League.

Misiunea botoşănenilor va fi un dificilă la Varşovia deoarece polonezii evoluează cu tribunele arhipline (capacitatea arenei – 31.103 locuri) și crează o atmosferă infernală. Suporterii celor de la Legia Varșovia sunt consideraţi fanaticii Europei şi îşi ajută echipa din primul şi până în ultimul minut.

Returul se anunţă unul de risc maxim şi probabil vor fi mobilizaţi jandarmi din toate judeţele Moldovei. Nucleul galeriei poloneze e format din practicanţi de lupte full-contact şi nu de puţine ori au provocat violenţe grave prin Europa.

File photo of Legia Warszawa soccer fans displaying a banner with the words "Jihad Legia" at Pepsi Stadium in Warsaw

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA