-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Eugen Ţurcanu: „Anul trecut am dus patinoarul în Centrul Vechi. Am intrat ca elefanţii pe acolo, am dărâmat, am spart pavelele. Acum trântim patinoarul pe lacul din parc”

patinoar

În parcul Mihai Eminescu s-au investit în ultimii şapte-opt ani sume mari de bani. S-a refăcut lacul, s-au refăcut aleile, s-a montat mobilier nou plus multe alte investiţii. Din cauza unor orgolii personale, o parte din aceste investiţii riscă să fie distruse iar în primăvară vor trebui alocate fonduri pentru înlocuirea pavelelor şi refacerea lacului.

Viceprimarul Cosmin Andrei şi Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, au de mai bine de o lună o dispută pe tema locului de amplasare a patinoarului artificial. După eşecul total de anul trecut când patinoarul a fost amplasat în Centrul Vechi, anul acesta se doreşte ca patinoarul să funcţioneze în interiorul lacului din parcul Mihai Eminescu.

Eugen Ţurcanu s-a opus şi a spus că varianta cea mai bună rămâne tot Sala Polivalentă Elisabeta Lipă unde sunt condiţii excelente.

„În prima iarnă când s-a făcut patinoar în Botoşani a fost un experiment. S-a pus în parcarea de la Belv. Erau nişte căsuţe din lemn care erau ca în povestea cu cei trei purceluşi. Dacă bătea vântul, cădeau jos. În anul următor, am luat decizia să-l mutăm la Polivalentă. Încasările s-au dublat. Erau condiţii mult mai bune, erau holurile alea încălzite, grupuri sanitare, cei care nu doreau să patineze aveau varianta biliardului sau tenisului de masă”, a spus Eugen Ţurcanu.

Directorul DSPSA spune că reabilitarea lacului din parc a costat circa 7-8 miliarde de lei vechi iar acum există riscul să se distrugă investiţia. În plus, el a afirmat că se vor distruge aleile în momentul în care vor intra cu camioanele pentru a aduce în parc agegatul şi nisipul.

 

„Anul trecut am dus patinoarul în Centrul Vechi. Am intrat ca elefanţii pe acolo, am dărâmat, am spart pavelele, au făcut gropi să pună un pom. Ca şi cum nu îţi pasă. Îţi este ciudă pe oraşul ăsta şi vrei să-l pedepseşti”, a spus Eugen Ţurcanu care a adăugat:

„Acum trântim patinoarul pe lacul din parc. Acolo trebuie să punem nisim dar s-a venit cu o soluţie ca să spargem lacul din parc. Totul e pe spart. E ca în filmele alea cu ruşii sau nemţii care cucereau un oraş, omorau tot, dărâmau. Am solicitat un punct de vedere celor care au proiectat şi mi-au spus că nu recomandă deoarece sunt pavele de trei centimetri destinate traficului pietonal şi nu maşinilor grele. Domnul Cosmin Andrei ne-a spus să le lăsăm la maginea parcului şi să le cărăm cu mâna. Salariaţii DSPSA nu sunt animale. Nu pot să-i pun să care cu mâna, din Vârnav sau din bulevardul Mihai Eminescu până în lac, vreo 200-300 de metri cubi de nisip plus acele agregate. Trebuia să ne apucăm din aprilie de făcut patinoarul, cu roaba”.

Ţurcanu i-a propus viceprimarului Cosmin Andrei trei variante mult mai bune şi care nu ar provoca niciun fel de pagube dar acestea nu au fost luate în considerare.

„Eu sunt adeptul să facem o zonă fumoasă. I-am transmis domnului viceprimar să punem patinoarul în parcarea de lângă Inspectoratul în Construcţii. Erau şi grupuri sanitare. Nici nu a vrut să audă. I-am propus să-l punem în zona de agrement, unde are şi domnul Lichiardopol bâlciul. Avea toat lumea de câştigat. I-am spus să-l punem în faţa primăriei, în parcare. Nu a vrut să audă. Mi-a transmis că el vrea să-mi arate mie că eu trebuie să fac ceea ce spune el”, a conchis Ţurcanu.

Rămâne de văzut care va fi valoarea pagubelor în parcul Mihai Eminescu şi cine îşi va asuma responsabilitatea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA