3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Era beat, avea permisul reţinut, a făcut drifturi în parcarea unui hypermarket din Botoşani dar a fost prins de poliţişti în municipiu

accident ambulanta ungureni, botosani (10) etilotest
Foto: arhiva Botosani Online

La data de 05.01.2016, în jurul orei 00.20, a fost oprit în trafic, pe raza municipiului Botoşani, un autoturism al cărui conducător auto efectuase anterior  derapaje controlate, în parcarea unui hypermarket din municipiul Botoșani. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui P. R. de 22 ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât acesta emana halenă  alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus  la Spitalul Judetean Botosani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul (posesor permis de conducere din anul 2015) avea dreptul de  conduce, suspendat pentru perioada 15.10.2015 – 12.01.2016.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA