-3.8 C
Botoșani
sâmbătă, 9 decembrie 2023

Eltrans solicită acceptul primăriei pentru a înlocui tramvaiele cu autobuze

Conducerea societății Eltrans a propus înlocuirea tramvaielor cu autobuze până când se va implementa proiectul de modernizare a transportului local.

În ultima perioadă, tramvaiele din municipiul Botoșani sar din ce în ce mai des de pe șine și există riscul să producă accidente. Pentru a evita astfel de situații, șefii companiei Eltrans au propus Primăriei și Consiliului Local Botoșani să se achiziționeze în leasing operațional câteva autobuze care să circule pe traseele 101 și 102 în locul tramvaielor. Cererea este depusă la primărie dar încă nu s-a luat nicio decizie.

“Pentru a scăpa definitiv de aceste probleme, soluția este modernizarea completă a infrastructurii. Până atunci, noi am propus să înlocuim modul de transport electric cu autobuze, pe cele două trasee deservite de către Eltrans. Este un studiu care prevede achiziția a nouă autobuze în leasing operațional, de zece metri, la toate standardele impuse acum. Studiul încă este în analiză la oficiul juridic din primărie”, a spus Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Reprezentanții Eltrans spun că tramvaiele încă mai pot circula chiar dacă sunt foarte vechi, principala problemă fiind calea de rulare care nu prea mai poate fi reparată. În perioada următoare, angajații Eltrans vor înlocui câteva dale pe strada Primăverii unde sunt cele mai mari probleme.

“Aceste tramvaie sunt vechi dar încă mai pot circula 10-15 ani. Infrastructura este problema. Și această infrastructură o ținem din scurt cu întreținere și reparații. Avem în vedere să schimbăm câteva dale în două-trei puncte critice. Menținem în funcțiune transportul local”, a mai spus Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA