Elisabeta Lipă şi Georgeta Andrunache sunt optimiste: “Luptăm pentru medalie la Jocurile Olimpice. Merită să sacrifici tot ca să ajungi pe podiumul olimpic”

0
1176

canotaj-aur lipa, andrunache

Două dintre cele mai titrate canotoare din România sunt optimiste înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din luna august. Prezente la Botoşani, cu ocazia Campionatului Naţional de Ergometru, Elisabeta Lipă (opt medalii din care cinci de aur la Jocurile Olimpice, ediţiile 1984, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004) şi Georgeta Damian Andrunache (cinci medalii de aur şi una de bronz la Jocurile Olimpice, ediţiile 2000, 2004, 2008), au declarat că sunt ca România să obţină din nou o medalie la canotaj.

canotaj, lipa, andronache (3)“Eu sunt foarte optimist şi am aşteptări foarte mari de la canotori şi de la canotoare. După trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, avem în sfârşit calificate două echipaje la masculin, avem un echipaj la feminin. Am speranţa că lotul de sportivi care în această lună se regăseşte în pregătire în Spania, îşi doresc nu doar să se califice ci să lupte pentru o medalie pe podiumul olimpic”, a spus Elisabeta Lipă.

“Eu sunt optimistă. Nici nu concept să ne gândim doar la calificarea bărcii de 8+1. Eu sunt alături de fete şi spun că noi luptăm pentru medalie. Această calificare, din punctul meu de vedere nu există. Eu consider că suntem calificaţi, şanse avem foarte mari şi încă sper în medalie pentru canotaj”, a afirmat Georgeta Damian Andrunache.

După şase participări consecutive la Jocurile Olimpice şi o zestre de opt medalii, Elisabeta Lipă consideră că lipsa rezultatelor din ultima perioadă se datorează faptului că sportivii din generaţiile actuale nu mai au ambiţia şi încrederea necesară că pot urca pe podium la marile competiţii din lume.

“Canotorilor le lipseşte ceea ce le lipseşte sportivilor în general. Sportivilor de acum, faţă de sportivii din generaţia mea, le lipseşte încrederea în ei, le lipseşte ambiţia, le lipseşte sacrificiul suprem şi satisfacţia pe care o trăieşte un sportiv acolo sus, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Eu le spun că merită să sacrifici tot o perioadă din viaţa ta ca să ajungi pe podiumul olimpic, după care ai timp să faci ceea ce nu ai reuşit atunci când făceai sport de performanţă. În niciun domeniu nu poţi ajunge la marea performanţă fără sacrificii”, a mai spus Elisabeta Lipă.