20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Elevii botosaneni chiulesc pe capete

News Elevii botosaneni nu se dezmint si continua sa inroseasca cataloagele cu absente. Datele centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean arata ca, elevii botosaneni au reusit sa adune in luna decembrie, 2013 aproape 82.000 de absente, in conditiile in care acestia au mers la cursuri numai jumatate din luna, dupa care au intrat in vacanta de iarna.

Intr-un top al chiulangiilor, pe primul loc se claseaza liceenii. In invatamantul liceal numarul de absente s-a ridicat in aceasta perioada la cifra de 31.026. Locul al doilea este ocupat de scolarii din clasele gimnaziale care au acumulat 30.866 de absente in luna decembrie, 2013. Iar, pe ultimul loc se claseaza elevii din clasele I-IV. Numarul total de absente acumulate in invatamantul primar, in aceeasi perioada a fost de aproape 6.500. 

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun ca 30 la suta din numarul total de absente acumulate au fost motivate.

Si in invatamantul liceal seral s-a chiulit. Aici s-au inregistrat 17.000 de absente.  Combaterea absenteismului scolar a reprezentat dintotdeauna un obiectiv al sefilor din educatia botosaneana, doar ca nu au reusit pana acum sa-i determine pe elevii chiulangii sa vina regulat la cursuri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

595 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA