Elevi pasaţi între transportatori după o decizie ciudată a ARR. “Unul dintre şoferi şi-a permis să dea jos din microbuz elevii”

0
758

primaria rachiti

Peste 50 de elevi din localitatea Costeşti, comuna Răchiţi, învaţă în municipiul Botoşani iar părinţii acestora sunt nevoiţi să scoată bani din buzunare deşi transportul ar trebui să fie gratuit. Un bilet pe ruta Costeşti – Botoşani este 5 lei.

Traseul Costeşti – Botoşani a fost aprobat de către Consiliul Judeţean după care Autoritatea Rutieră Română a organizat o licitaţie în vederea stabilirii firmei care va efectua transportul. În urma licitaţiei, ARR a decis că sunt două firme câştigătoare.

“ARR a stabilit o chestie anormală. Un transportator îşi face treaba o săptămână şi un transportator o săptămână. Părinţii copiilor care învaţă în Botoşani nu ştiu unde să facă abonamentele. Au fost sfătuiţi să facă abonamente la ambele firme dar Inspectoratul Şcolar nu decontează decât un singur abonament lunar.  În plus, au mai fost alte nereguli semnalate de către locuitorii satului Costeşti. Mi s-a spus că unul dintre şoferi şi-a permis să dea jos din microbuz elevii care aveau abonamente la cealaltă firmă. Pentru părinţii acestor copii este un efort financiar uriaş să-i ţină la şcoală”, ne-a spus Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, adăugând:

“Cea mai convenabilă soluţie ar fi ca unul dintre transportatori să lucreze o lună iar celălalt în luna următoare. Cei de la ARR ar trebui să se gândească la efortul financiar pe care îl fac familiile ca să-şi ţină copiii la şcoală. Noi vrem să încurajăm educaţia dar nu le oferim posibilitatea să-şi deconteze transportul. Un bilet Botoşani – Costeşti este 5 lei. Înseamnă 10 lei pe zi pentru un copil”.

Autorităţile locale din comuna Răchiţi au făcut demersuri pentru a se rezolva această problem dar până acum au primit doar promisiuni.

“Am făcut adrese către Consiliul Judeţean, către Prefectură şi către ARR. Am fost în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean şi mi-a promis că va face tot ce îi stă în putere. Am fost în audienţă şi la prefect care mi-a zis că se va implica”, a mai afirmat primarul comunei Răchiţi.