16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Elevi în practică la Jandarmeria Botoşani

jandarmi, elevi in practica

Cele 40 de zile de practică făcute de elevii din anul II ai Şcolii de Subofiţeri Jandarmi ,,Petru Rareş”  din Fălticeni, alături de jandarmi botoşăneni cu experienţă, au reprezentat o perioadă necesară şi de maximă importanţă în formarea lor ca viitori  oameni ai legii.

18 elevi jandarmi s-au familiarizat cu misiunile de pază şi protecţie instituţională executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, la obiective precum Tribunalul Botoşani, Camera de Conturi, Trezoreria sau Instituţia Prefectului, unde au învăţat cum să acţioneze în diferite situaţii, conform procedurilor specifice de lucru.

De asemenea, le-au fost prezentate exemple concrete cu care s-au confruntat jandarmii pe timpul executării serviciului şi modul în care s-a intervenit pentru aplanarea unor conflicte, precum şi măsurile legale luate potrivit competenţelor.

Pe rând, fiecare dintre ei a avut ocazia să cunoască organizarea şi modul de conducere a misiunilor zilnice, dispeceratul fiind locul de unde acestea sunt coordonate şi unde se primesc apelurile direcţionate către jandarmi de Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Înaintea examenului ,,de maturitate” pentru absolvirea şcolii de subofiţeri, elevii vor reveni pentru încă un stagiu de practică. De această dată, tutori profesionali le vor fi jandarmii care execută misiuni de menţinere sau asigurare a ordinii şi liniştii publice, iar elevii vor intra în contact cu ,,pulsul străzii” şi vor avea ocazia să aplice în mod direct noţiunile teoretice dobândite la cursuri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA