9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

Elena Udrea va fi extrădată până la finalul acestei săptămâni

Elena Udrea, aflată în închisoare în Bulgaria, va fi adusă în ţară săptămâna aceasta, având în vedere că procedurile trebuie finalizate în cel mult zece zile de la data deciziei de extrădare, a anunţat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Autorităţile din Bulgaria au făcut o solicitare pentru ca Elena Udrea să fie extrădată până la finalul acestei săptămâni.

„În urmă cu câteva ore am primit o solicitare din Bulgaria pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare. Până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode, conform Mediafax.

Vineri, 10 iunie, magistraţii Curţii de Apel Sofia aua decis extrădarea Elenei Udrea, după ce fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului a fost prins în 7 aprilie, la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia. Udrea a plecat din România în ziua când a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”.

Potrivit sursei citate, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este una definitivă.

Elena Udrea va fi depusă la Penitenciarul de femei Ploieşti – Târgşorul Nou, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP). Condiţiile sunt mult mai bune decât în azile, orfelinate şi spitale, spune preşedintele FSANP.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA