23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Elena Mateescu, ANM: ”E posibil să consemnăm cea mai secetoasă perioadă din istorie pentru Moldova”

Veste proastă pentru fermieri. Meteorologii anunță cea mai secetoasă vară din istorie în Moldova iar temperaturile vor fi foarte crescute în perioada următoare.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că este posibil ca în această vară să consemnăm cea mai secetoasă perioadă din istorie în Moldova.

”Este posibil să vorbim despre cea mai secetoasă perioadă din istorie în Moldova. Va fi o vreme deosebit de călduroasă, chiar caniculară în zonele sudice ale țării. Mâine contăm chiar pe valori de până la 35 de grade Celsius în bună parte din sudul țării, acolo unde și disconfortul termic va fi unul ridicat. Astăzi am înregistrat deja două recorduri ale unor temperaturi maxime zilnice, ca fiind cele mai ridicate valori maxime pentru o zi de 20 iunie, la Săcuieni, 34 de grade, față de recordul anterior, 33.8, și iată, în zona de munte, la Vârfu Vlădeasa, 21.2 grade, față de recordul anterior de 20.2 grade, iar la Turda, 33 de grade. A însemnat egalarea recordului deținut până în prezent de când se fac măsurători meteorologice și această valoare este considerată cea mai călduroasă zi de 20 iunie pentru această stație de până în prezent”, a precizat Mateescu pentru antena3.ro.

Citește mai mult pe Agrointeligența

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA