16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

EDITORIAL. Prostie, nepăsare sau amatorism la PRIMĂRIA BOTOŞANI? Câţi ani vă trebuie ca să faceţi un sens giratoriu?

accident bulevardul emnescu botosani (8)

EDITORIAL. 19 martie 2015. Un groaznic accident rutier a avut loc în intersecţia bulevardul Mihai Eminescu cu strada Petru Rareş, la fosta fabrică de îngheţată. Un inconştient a intrat cu tirul în intersecţie, fără să acorde prioritate, spulberând o ambulanţă aflată în misiune. Şoferul ambulanţei a decedat iar alte patru persoane au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Imediat după groaznicul accident, reprezentanţii primăriei anunţau că vor lua imediat măsuri şi că vor amenaja un sens giratoriu în “INTERSECŢIA MORŢII”, o intersecţie în care se produc multe accidente în fiecare an iar unele dintre acestea se soldează cu răniţi sau decedaţi.

Au trecut aproape 11 luni de la acel groaznic accident şi nici până acum autorităţile locale nu au fost în stare să amenajeze un sens giratoriu. Duminică seară (31 ianuarie 2016), în “INTERSECŢIA MORŢII” a avut loc un alt accident grav. Două persoane nevinovate au ajuns la spital după ce o şoferiţă nu a acordat prioritate. Accidentul putea avea urmări şi mai grave dar prea puţin îi interesează pe reprezentanţii primăriei care printre altele au în atribuţii şi siguranţa rutieră în municipiul Botoşani.

Dacă în aproape 11 luni nu au fost în stare să facă un sens giratoriu iar în “INTERSECŢIA MORŢII” se petrec în continuare accidente grave, ce aşteptări mai putem avea de la actualul executive al primăriei? În acelaşi timp, ne întrebăm ce fac cei de la Poliţia Rutieră? Dacă pe un drum sau o stradă se petrec accidente grave, Poliţia Rutieră are obligaţia de a sesiza administratorul drumului în vederea luării unor măsuri. Dacă nu se ţine cont de recomandările şi sesizările făcute, administratorul drumului poate fi amendat. Din câte ştim, până în momentul de faţă, nimeni nu a fost sancţionat pentru că nu a luat măsurile necesare astfel încât să se evite aceste accidente grave în “INTERSECŢIA MORŢII”. În aceste condiţii, ne întrebăm: oare câte persoane mai trebuie să fie rănite sau să moară, ca autorităţile locale să îşi facă treaba?

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA