17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

EDITORIAL. Croitoru își pregătește plecarea și caută vinovați. În 2015 a fost Leo, acum e “nea Valer”

După victoria din meciul cu Chindia, Marius Croitoru a venit la flash-interviuri ca un copil care a luat un 10 la școală și imediat începe să facă mofturi. Că nu are condiții de antrenament, că este deranjat de declarațiile patronului… Pe final, a lăsat de înțeles că aventura lui la Botoșani se apropie de sfârșit: Ca orice copil care vrea să evolueze, trebuie să plece de lângă mama, tata”.

Ne întoarcem în timp, în vara anului 2015 când Marius Croitoru era unul dintre cei mai apreciați jucători din lotul FC Botoșani. Declara că vrea să-și încheie cariera la Botoșani și îi lăuda pe patronul “nea Valer” și pe Cornel Șfaițer, președintele clubului în acea perioadă. La un moment dat, a primit o ofertă de la Poli Timișoara, mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Cu oferta de la Poli pe masă, Croitoru a început să se plângă de relația cu antrenorul Leo Grozavu și să spună că nu mai poate lucra cu acesta iar Valeriu Iftime și Cornel Șfaițer l-au lăsat să plece.

“N-a renunţat Leo Grozavu la mine, dimpotrivă. A fost alegerea mea, am ajuns într-un punct în care să nu mai pot lucra cu el. Atît. Am ales să plec cu fruntea sus. Plecarea mea n-a fost ceva premeditat. Eu cred că în cîteva zile îmi voi găsi un angajament. Nu voi alege banii, mă duc acolo unde voi fi apreciat”, declara Marius Croitoru la plecarea de la FC Botoșani. La mai puțin de 48 de ore după despărțirea de FC Botoșani, Croitoru era prezentat la Poli Timișoara.

În mai 2018, Marius Croitoru a plecat de la Timișoara și și-a încheiat cariera de jucător. Valeriu Iftime și clubul FC Botoșani i-au întins o mână de ajutor și a fost cooptat în staff-ul tehnic. În vara anului 2019, Valeriu Iftime a decis să-l numească antrenor principal, chiar dacă nu avea licență. O decizie surprinzătoare în acel moment dar timpul a dovedit că patronul clubului FC Botoșani a fost inspirat. Cu Marius Croitoru pe bancă, FC Botoșani a ajuns doi ani la rând în play-off. Timpul a trecut, Marius Croitoru a devenit unul dintre cei mai lăudați antrenori din Liga 1  și au început să apară ofertele. A devenit arogant, a refuzat să mai vină la flash-interviuri, a început să se certe cu suporterii din tribună, a spart un geam la tribuna oficială, i-a înjurat pe jurnaliști, a fost “campion” la cartonașe galbene și suspendări…

De câteva săptămâni, se vorbește despre oferta pe care Marius Croitoru o are de la FC SB. Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, anunța în urmă cu câteva zile că Marius Croitoru “e în tandemuri cu Steaua” iar Gigi Becali spunea: “Eu cred că el are ceva, un dar special. Noi nu putem să ne dăm seama ce face el. Are un dar special de la Dumnezeu. Nu glumesc! ”. În februarie, MM Stoica declara despre Marius Croitoru: “Mi-a plăcut foarte mult şi îi prevăd o carieră mare pentru că e un om foarte inteligent şi foarte dedicat. Cred că merită în viitor, peste un an, doi-trei-patru ani, habar nu am, pentru că e foarte tânăr, să ajungă la o echipă unde să nu aibă problemele de la Botoşani”.

Cu o posibilă ofertă de la FC SB și lăudat de mai mulți oameni din fotbalul românesc, Marius Croitoru pare că își pregătește plecarea de la Botoșani. A devenit nemulțumit de condițiile de pregătire din Botoșani, deși sunt mai bune decât în anii trecuți. A devenit deranjat de declarațiile patronului FC Botoșani și parcă nimic nu-i mai convine. Dacă în 2015 a plecat pentru că nu mai putea lucra cu Leo Grozavu, acum vinovat este Valeriu Iftime care l-a criticat pentru derapajele din ultima vreme și pentru că jocul echipei FC Botoșani este modest. Iftime l-a criticat și în 2020, și în 2021…. dar nu a fost deranjat. Acum, cu o posibilă ofertă de la FC SB, Marius Croitoru nu mai suportă să fie criticat și își pregătește plecarea de la FC Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA