10 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

EDITORIAL. Când valoare nu e, fotbal nu e

fc-bt-fc-voluntari-5

Înfrângerea de pe teren propriu în faţa Voluntariului ne-a arătat că FC Botoşani nu este o echipă atât de valoroasă aşa cum credeam noi după vreo câteva rezultate pozitive în debut de campionat.  Visam la play-off, la cupele europene dar ne-am trezit în play-out şi riscăm să ajungem acolo unde eram şi în toamna trecută, tot pe vremea asta.

Voluntariul lui Florin Marin nu a arătat cine ştie ce fotbal. O echipă bine organizată, pragmatică, cu câţiva jucători de valoare, a şutat de două ori pe poarta lui Iliev şi a marcat un gol. Prea mult fotbal nu a arătat nici FC Botoşani. A dominat dar fără prea mari ocazii la poarta lui Balauru. În prima repriză, brazilianul Willie, cel mai mic jucător de pe teren, a avut două şanse de a marca cu capul. Prea puţin pentru o echipă care doreşte play-off-ul.

În rest, Astafei, Roman sau Herghelegiu păreau nişte rătăciţi printre jucătorii Voluntariului care nu erau preocupaţi decât să se aperea cât mai bine. Părea a fi genul de meci anost, tipic Ligii I, cu o echipă care domină dar nu are ocazii mari şi alta care se apără bine iar în final ambele sunt mulţumite cu câte un punct. În minutul 45, la o fază care nu anunţa nimic, ex-botoşăneanul Petre Ivanovici şutează din marginea careului, Iliev respinge în faţă iar Bălan marchează mai uşor ca la antrenament.

Ca şi cum nu era suficient, Leo Grozavu îl pierde şi pe Burcă. Fundaşul central s-a accidentat pe finalul primei reprize şi a trebuit schimbat la pauză.

În partea secundă, Grozavu îl aruncă în luptă pe Golofca iar ex-suceveanul reuşeşte câteva incursiuni pe dreapta, îşi scoate adversarii din joc dar din păcate nu avea cu cine juca. Pe teren intră şi Elek, un vârf de meserie, dar nici acesta nu poate face faţă masivilor fundaşi ilfoveni. Willie are o şansă mare de a marca, Roman şi Astafei şutează de la distanţă dar nu nimeresc poarta iar pe final, brazilianul execută interesant o lovitură liberă din marginea careului dar şutul său nu are forţa necesară. Partida s-a încheiat cu victoria ilfovenilor care au venit la Botoşani pentru un punct şi au plecat cu trei.

Pentru FC Botoşani urmează vremuri grele. Duminica viitoare va juca în deplasare cu Steaua după care va întâlni pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaş , o echipă pe val şi cu un Cristi Pustai dornic de revanşă.

Jocul elevilor lui Leo nu ne dă prea mari speranţe. Avem o echipă cu jucători muncitori, care aleargă mult, au posesie, dar atât. Când întâlnesc o echipă bine organizată, Astafei&Co nu mai ştiu ce să facă cu mingea, încep să comită greşeli şi de cele mai multe ori termină meciul fără gol marcat. Nu avem un jucător la mijlocul terenului care să dirijeze atacul, nu avem un vârf adevărat iar pe benzi doar Golofca este capabil să pună probleme adversarilor. Victoraş Astafei, Mihai Roman şi Matulevicius joacă din amintiri, Herghelegiu nu poate, Willie are ceva calităţi dar nu este noul Cabrera iar Elek nu a demonstrat că este atacantul de care avem nevoie. Golofca este singurul care a ieşit până acum în evidenţă şi care s-a dovedit eficient. E prea puţin pentru a spera la play-off. În plus, nici bulgarii Iliev şi Dimitrov nu mai sunt fotbaliştii din sezonul trecut. Ei par mai degrabă cu gândul la plecare şi mai puţin la rezultatele echipei FC Botoşani. În aceste condiţii, misiunea lui Leo se anunţă una dificilă până la pauza de iarnă mai ales că are şi jucători importanţi accidentaţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA