17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

EDITORIAL. Afară cu Drelciuc, Afară cu Zacrețchi. V-ați bătut joc de municipiul și județul Botoșani

Într-o țară NORMALĂ, în această seară, Simion Drelciuc (directorul general al Urban Serv) și Viorel Zacrețchi (șeful Secției Drumuri Naționale) nu ar mai fi fost acum în funcții. Cum nu suntem într-o țară normală, Drelciuc și Zacrețchi sunt în continuare în funcții, sunt susținuți politic și își încasează lefurile foarte mari.

„Iarna i-a luat prin surprindere pe drumari”. Deja este o normalitate și nu mai miră pe nimeni. Așa se întâmplă în fiecare an. Dar… anul acesta a fost un dezastru general în municipiul și județul  Botoșani. Cei care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezirea drumurilor pur și simplu și-au bătut joc. Se știa de sâmbătă cu va fi COD GALBEN, că va ninge în județul Botoșani, că va scădea temperatura. Ce au făcut acești domni? Nimic. Ei erau în week-end. Abia în această dimineață, pe la 8.00, când au venit la serviciu, și-au dat seama că ninge afară și că ar trebui să deszăpezească. S-au apucat să intervină cu câteva utilaje după ce zăpada era deja de câțiva centimetri pe străzi și drumurile naționale.

La nivelul municipiului Botoșani, șefii Urban Serv au dat dovadă de o incompetență maximă. Nu au avut cu ce să intervină deoarece nu exista material antiderapant. În această dimineață, Drelciuc suna pe la colegii de la Drumuri Naționale și Drumuri Județene pentru a împrumuta sare. Acești indivizi plătiți cu bani bani grei nu au fost în stare până la jumătatea lunii noiembrie să aibă un stoc de material antiderapant nici măcar pentru o săptămână. L-am întrebat pe Drelciuc cum e posibil. A venit cu niște explicații, că nu știu care de la Urban Serv nu și-a făcut treaba…

Domnul Drelciuc, ești directorul general al societății. Ești responsabil pentru toate gafele făcute de subordonații tăi. Tu le-ai dat niște sarcini de serviciu și trebuia să îi controlezi. Încă din vară ar fi trebuit să vă asigurați stocurile de material antiderapant. Chiar dacă a gafat nepermis, Simion Drelciuc va rămâne în continuare directorul Urban Serv deoarece este susținut de viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta nu consideră că Drelciuc trebuie demis și aruncă problema în terenul primarului Flutur.

La nivelul județului, situația a fost dezastruoasă. Cei care administrează drumurile naționale din județul Botoșani și-au bătut joc din mii de botoșăneni după care încercau să explice că de fapt șoferii sunt de vină. Toate drumurile au fost acoperite cu zăpadă, zeci de autoturisme au ajuns în șanțuri, chiar dacă aveau anvelope de iarnă și erau pregătite de iarnă, au fost accidente grave cu persoane decedate și rănite.

Viorel Zacrețchi, cel plătit să se ocupe de drumurile naționale din județul Botoșani, vine cu tot felul de explicații și încearcă să-și acopere incompetența de care a dat dovadă. Dacă el și cei din subordinea lui și-ar fi făcut treaba, în acest moment nu mai vorbeam de morți, răniți și zeci de botoșăneni care și-au distrus mașinile.

Iarna este abia la început iar cu acești incompetenți la conducerea unor instituții, va trebui trebui să renunțăm la mașini și să folosim săniile.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA