10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

ECOPROCES a anunţat tarifele pentru salubrizare. VEZI cât vor plăti în 2016 locuitorii din urban şi cei din rural

Stauceni depozit deseuri

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “ECOPROCES” Botoșani, în calitate de mandatar al unităților administrativ teritoriale membre, este autoritate contractantă pentru delegarea activităților de colectare și transport a deșeurilor  municipale solide la statiile de transfer(respectiv Centrul integrat Stauceni) iar la data de 29 octombrie 2015 a demarat procedura de licitație publică.

Conform Aplicaţiei pentru aprobarea Proiectului “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botoșani” finanțarea serviciului de salubrizare se va realiza prin taxe speciale de salubrizare colectate de către autoritățile administrației publice locale de la persoanele fizice și juridice care beneficiază de serviciul de salubrizare.

Valoarea maximă a taxei speciale de salubrizare pentru anul 2016 în județul Botoșani va fi de:

– 404,91 lei/tonă inclusiv tva pentru persoane juridice/instituții publice;

– 2,39 lei/persoană/lună pentru mediul rural;

– 9,10 lei/persoană/lună/ pentru mediul urban cu excepția Municipiului Botoșani – care a optat pentru menţinerea contractului existent cu operatorul Urban Serv S.A. Botoșani până la încheierea acestuia, respectiv 01.01.2019. În această perioadă operatorul Urban Serv S.A. va achita tariful de depozitare la Centrul integrat Stăuceni precum și cota de dezvoltare de 74,04 lei/tonă pentru constituirea Fondului de întreținere, înlocuire și dezvoltare conform prevederilor Aplicației de finanțare pentru Proiectul “Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în Județul Botoșani”.

Aceasta taxă trebuie să acopere costurile pentru colectarea şi transportul deşeurilor, administrarea staţiilor de transfer, transportul deşeurilor la depozit, administrarea Centrului integrat Stăuceni şi toate celelalte cerinţe financiare necesare pentru a asigura sustenabilitatea Sistemului de management al deşeurilor precum şi a planului investiţional aprobat prin Aplicaţia de finanţare.

Taxa specială de salubrizare pentru Sistemul integrat de management al deşeurilor în Judeţul Botoşani se va aplica odată cu începerea activităților operatorilor desemnați prin procedura de licitație publică de către C.J. Botoșani/A.D.I. Ecoproces Botoșani. În urma licitaţiilor valoarea maximă a taxei poate scădea în funcţie de valorile tarifelor ofertate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA