17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Economiile și investițiile românilor, inexistente

Românii trăiesc de pe o zi pe alta. Un studiu recent arată că unu din trei oameni rămâne fără bani la sfârșitul lunii. Chiar și atunci când punem bani deoparte, îi punem cu greu și în număr tot mic.

Apoi îi cheltuim tot pe nevoi și prea puțini sunt folosiți pentru investiții de viitor. Specialiștii spun ca am ajuns în această situație din cauza prețurilor prea mari și a veniturilor prea mici.

Inflația a făcut ca românii să își dea cea mai mare parte a banilor pe utilități și mâncare. Din ce în ce mai greu pun bani deoparte. Un studiu recent arată că unul din trei români rămâne fără bani la sfârșitul lunii, în timp ce doi din trei români spun că economisesc cu greu câțiva lei de la o lună la alta.

Tot de teama băncilor, trei din zece români își țin banii „la saltea” și evită conturile de economii. Din banii puși deoparte, cei mai mulți sunt folosiți tot pentru cheltuielile curente.

„Investițiile, la noi, au reprezentat doar 0.4% din cheltuieli, deci practic au fost insignifiante. Asta înseamnă că în mentalitatea noastră că popor este ideea de a trăi cumva azi.

Investim în ceva azi că să putem să utilizăm mâine: o locuința, o mașină mai bună și așa mai departe. Ei, când veniturile sunt limitate la un anumit nivel, atunci omul se gândește la traiul de zi cu zi”, a declarat Vladimir Alexandru, purtător de cuvânt al INS.

Ultimele date arată că peste 60% din veniturile românilor se duc pe mâncare, facturi sau taxe.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA