22.6 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

„Echipaj de pompieri” – concurs destinat copiilor cu CES

pompieri

Copiii cu cerinţe educative speciale din judeţ se întrec marţi, la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” din municipiul Dorohoi, pentru titlul de cel mai bun „Echipaj de pompieri”.

La startul celei de-a IV-a ediţii, care se va da la ora 10.00, se vor alinia 12 echipaje, clasate pe primele trei locuri la fazele zonale.

Competiţia are două probe, teoretică şi practică. Proba teoretică constă în rezolvarea unui chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

La proba practică concurenţii trebuie să recunoască accesoriile folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor şi să-şi arate îndemânarea pentru realizarea unor noduri pe două rastele de concurs special amenajate.

Având în vedere faptul că de la un an la altul concurenţii sunt din ce în ce mai bine pregătiţi, regulamentul concursului a fost modificat fiind introdusă o nouă etapă în cadrul probei practice, respectiv umplerea unei ţinte cu apă pompată din găleţi stingător, într-un timp cât mai scurt.

Unic la nivel naţional, concursul „Echipaj de pompieri” a fost organizat la iniţiativa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în scopul pregătirii acestei categorii de elevi în vederea protecţiei propriei vieţi, dar şi pentru a-i învăţa să acorde primul ajutor persoanelor aflate în situaţii critice.

La finalul competiţiei, concurenţii vor participa, alături de un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Dorohoi, la jocuri interactive specifice.

Toţi concurenţii vor fi răsplătiţi cu dulciuri şi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA