15.3 C
Botoșani
joi, 26 mai 2022

E.ON avertizează partidele politice: Utilizarea instalaţiilor de distribuţie ca suport pentru afişaj este interzisă

afise electorale

Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de trans-formare, staţii de reglare – măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile neautorizate în aceste instalaţii.

Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe cetăţeni de un drept fundamental de a fi informaţi asupra pericolelor, putând fi astfel ex-puşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave.

De asemenea, pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor intervenţii în condiţii de siguranţă.

De-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu urmări tragice. Aceste experienţe nedorite ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care intenţionează să folosească elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv, că vor fi direct responsabili în situaţia producerii unor acci-dente.

Mai mult decât atât, primii ce se expun unor riscuri majore de accidentare sunt chiar cei care lipesc/montează materiale publicitare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu perturbarea alimentării cu energie sau gaze naturale a consumatorilor.

Îndepărtarea afişelor şi refacerea înscripţiilor de avertizare presupune aloca-rea unor resurse importante din partea E.ON, resurse ce sunt în mod normal alocate pentru lucrări în sistemele de distribuţie.

Precizăm că E.ON nu a avizat montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice sau a gazelor na-turale. De aceea, solicităm instituţiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afisajul să ia măsurile legale pentru stoparea afisajului abuziv şi pentru îndepărtarea materialelor amplasate în mod ilegal.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA