2.8 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

E.ON ar putea lăsa Nova Apaserv fără energie electrică. Dan Nechifor: “Au existat deja două notificări de deconectare”

Nova Apaserv este într-o situație critică din cauza datoriilor acumulate și a proceselor pierdute în ultima perioadă. Compania E.ON a trimis deja două notificări de deconectare a operatorului de apă iar de săptămâna viitoare ar putea fi întreruptă energia electrică la unele puncte de lucru ale Nova Apaserv.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că a discutat problema societății Nova Apaserv inclusiv cu reprezentanții guvernului.

“Eu am tras un semnal de alarmă. Am trimis o adresă oficială de Departamentul pentru Situații de Urgență și la Guvernul României, referitoare la situația societății. Am discutat personal cu directorul regional al E.ON. Cea mai stringentă problemă este achitarea datoriilor către E.ON. este o societate privată, au existat deja două notificări de deconectare. A fost un act adițional încheiat până pe 15 ianuarie, s-a reușit încheierea unui alt act adițional de furnizare energie electrică până la 31 ianuarie. 1 februarie este luni. Luni o să știm… E.ON poate proceda la o deconectare treptată sau parțială a societății, clădirile administrative. Nu neapărat la stațiile de pompare a apei. Conform legii 51, obligația asigurării continuității aprovizionării cu apă este a operatorului de apă și a proprietarului, în speță Consiliul Județean”, a spus prefectul Dan Nechifor la emisiunea Dosarul Zilei de la TeleM.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, dă asigurări că E.ON nu va deconecta societatea Nova Apaserv și susține că prefectul vrea să inducă panică în rândul populației.

“Nu se va întâmpla așa ceva. Dacă domnul prefect care este președintele CJSU vrea să inducă panica în rândul populației, demonstrează încă o dată că nu face nimic altceva decât să execute un ordin de partid pentru a-și securiza funcția pe ultima sută de metri”, a afirmat Doina Federovici.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA