15.4 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

E OFICIAL. Dorohoiul rămâne fără nicio echipă de fotbal. INTER s-a retas din LIGA a III-a. REACŢIILE patronului Gheorghi Rotaru şi ale autorităţilor locale

luceafarul-inter cupa romaniei8

Municipiul Dorohoi rămâne fără nicio echipă de fotbal. Vara trecută, FCM Dorohoi s-a retras din liga a II-a iar acum a venit rândul clubului INTER Dorohoi să-şi anunţe retragerea din liga a III-a. Gheorghi Rotaru, patronul clubului INTER Dorohoi a trimis deja o adresă către FRF prin care anunţă că nu va continua în următorul sezon de Liga a III-a.

Omul de afaceri Gheorghi Rotaru spune că intenţiona să susţină în continuare echipa în Liga a III-a iar obiectivul era clasarea pe locurile 1-6 în următoarea ediţie de campionat. Problemele au apărut săptămâna trecută, în momentul în care conducerea SPL Dorohoi, societatea care administrează baza sportivă din municipiu, a decis să interzică accesul reprezentanţilor clubului INTER. Neavând acces în baza sportivă, Gheorghi Rotaru, patronul clubului INTER Dorohoi a trimis o adresă către Consiliul Local prin care anunţa că reziliază contractul de comodat pentru baza sportivă după care înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că retrage echipa din Liga a III-a.

afis stadion dorohoi“Contractul de comodat este încheiat doar cu INTER. Nu există contract cu cetăţenii Dorohoiului sau cu alte cluburi. Obiectul contractului de comodat îl constituie transmiterea şi respectiv primirea în folosinţă gratuită a terenului de fotbal şi pistei de atletism, în suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, a terenului de antrenament şi a vestiarelor. Pentru meciurile de fotbal din cadrul Ligii a III-a. Conform contractului, partea care invocă o clauză de încălcare a prevederilor prezentului contract, va notifica cealaltă parte cu cel puţin 30 de zile înainte. Trebuia să-mi facă o notificare cu 30 de zile înainte de a închide baza, să ne aşezăm la masă. Ei au închis miercuri stadionul iar noi joi trebuia să avem un meci amical cu FC Botoşani după care sâmbătă trebuia să jucăm cu Darabani. Ei au pus lacăt iar Poliţia Locală era cu bulanul în mână ca să nu intre infractorii de la INTER. Noi am făcut cinci săptămâni de pregătire, am găsit antrenor, preparator fizic, iar obiectivul nostru era locurile 1-6 în campionatul trecut”, ne-a spus Gheorghi Rotaru care a adăugat:

gheorghe rotaru pro casa“Joi dimineaţă, pe 28 iulie, am fost la SPL. Şeful de acolo mi-a spus: mă duc la primar să discut problema. Apoi mi-a spus: Domnule Rotaru, vin de la primar, decizia este luată, baza este închisă. I-am cerut explicaţii, ce am încălcat din contractul de comodat. Până la amiază, am făcut cerere către primar şi Consiliul Local. Au făcut băşcălie. Pentru că miercuri trebuie să jucăm în Cupa României, am făcut cerere de retragere din această competiţie şi din Liga a III-a. Primarul spune că vrea să aibă teren impecabil. Să văd ce o să facă cu terenul. Ce trebuia să fac? Să mă pun în genunchi, după ce am ţinut singur această echipă timp de un an? Este o bătaie de joc. Nu înţeleg. Când am început cu echipa de Liga a V-a, am refăcut băncile de rezervă, am reparat gardurile. În iarnă am reparat toate băile, am pus duşuri, am repat uşi, băncile din vestiare, plasmă, telefon, fax… Am făcut porţi pentru antrenament, cu plase. Ar fi frumos să fac şi eu ca Victor Mihalachi să tai porţile de antrenament. Am aproape 50 de ani de când stau în Dorohoi dar nu înţeleg atitudinea asta”.

În momentul retragerii, INTER Dorohoi avea o echipă în Liga a III-a, una în Liga a V-a şi patru grupe de juniori.

“Este decizia lor de a renunţa”

Reprezentanţii SPL Dorohoi, instituţia care are în administrare baza sportivă, susţin că au vrut să facă un regulament, că au cerut unele informaţii dar conducătorii clubului INTER nu au vrut să colaboreze în niciun fel.

“Domnul Rotaru, la fel ca şi celelalte cluburi, a primit o adresă ca să ne comunice programul de antrenament, persoanele care au dreptul să intre pe stadion, programul competiţional, cine coordonează clubul, cu cine se poate discuta. Nu am primit niciun răspuns din partea acestui club. Ceilalţi au trimis toţi. Am făcut lucrul ăsta tocmai pentru că au fost ceva probleme de comportament a membrilor clubului Inter. S-a luat decizia de refacere a terenului, s-a închis stadionul şi s-a interzis accesul dumnealor până nu ne trimit o adresă la ceea ce am solicitat. Dumnealor s-au supărat aşa de tare încât au înaintat o adresă către Consiliul Local prin care solicită reziliera contractului. Baza sportivă era dată în folosinţă gratuită către clubul Inter. Este decizia lor de a renunţa. Domnul Rotaru şi clubul Inter Dorohoi trebuie să se încadreze într-un regulament de folosire a bazei sportive. Aceleaşi reguli au fost şi când era FCM Dorohoi şi ne-am înţeles foarte bine atâţia ani”, ne-a declarat Dragoş Popoi, şeful SPL Dorohoii.

“Îi invit pe cei de la Inter Dorohoi să facă în continuare eforturi pentru a promova sportul dorohoian”

Primarul municipiului Dorohoi susţine că baza sportivă a fost închisă pentru refacerea gazonului şi a lăsat să se înţeleagă că de fapt a fost o lipsă de comunicare. El le-a transmis conducătorilor clubului INTER să susţină în continuare echipa în Liga a III-a.

dorin alexandrescu, primar Dorohoi

“Stadionul din municipiul Dorohoi este deschis tuturor celor care doresc să facă performanţă. Niciodată nu mi-am pus problema să închid accesul unei echipe sau să încalc vreun contract. Efectiv s-a închis stadionul pentru a se reface gazonul. Dacă îl lăsam aşa, stadionul se degrada şi nu mai aveau unde juca. Dânsului i s-a cerut un program de desfăşurare a activităţii pe această bază sportivă pentru că mai sunt şi alţi doritori, cum ar fi Clubul Sportiv din Dorohoi. A depus o hârtie în cadrul Consiliului Local că renunţă unilateral la contractul de comodat. Eu îi invit pe cei de la Inter Dorohoi să facă în continuare eforturi pentru a promova sportul dorohoian”, ne-a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Omul de afaceri Gheorghi Rotaru susţine că ar mai fi dispus să susţină o echipă de fotbal în Dorohoi doar dacă I se concesionează baza sportivă urmând ca el să suporte toate cheltuielile privind întreţinerea, paza şi investiţiile.

baraj inter dorohoi - pojorata (8)“Am vrut să cesionez toată baza sportivă şi să mă ocup eu de teren, de reparat. Am vrut să îndrept gardurile dar domnul primar mi-a cerut să fac proiect, să-mi aprobe Consiliul Local. Un stâlp dacă îndrept, trebuie proiect. Vroiam să aduc oamenii de la mine de la construcţii şi refăceam gardul. Când am auzit, m-am lăsat de toate. Eu vroiam să mi se concesioneze baza, eu să o gospodăresc, să nu le dau bani dar să nu mai aibă cheltuieli cu utilităţile, cu oamenii, cu lucrările. Am vorbit cu alţi agenţi economici dar mi-au spus că nu vin din cauza mârşăviei. Interul reprezenta municipiul Dorohoi. Pe fanion aveam stema Dorohoiului. Am mers la Galaţi, Rm. Sărat, Vaslui”, a conchis Gheorghi Rotaru.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA