27.3 C
Botoșani
luni, 15 iulie 2024

După SUPERIMUNITATE, parlamentarii au mai pregătit o surpriză. Ce PENSII SPECIALE vor să aibă senatorii şi deputaţii

parlamentari noi1

Oficial nu există, dar l-au văzut aproape toţi parlamentarii, mulţi dintre ei l-au şi semnat. În jur de 200, spun surse parlamentare. Circulă pe holuri împreună cu doi parlamentari PSD, dar nu este înregistrat ca iniţiativă legislativă în Parlament. Este vorba de un proiect de lege care vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, dar tema nu apare în discursul niciunui partid politic.

Nu este prima tentativă de acest gen, deputatul Anghel Stanciu de la PSD depunând şi anul trecut un astfel de proiect în Parlament. În decembrie 2014, la scurt timp după ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, în calitate de premier, a anunţat că nu susţine proiectul colegului de partid. Situaţia este pe cale să se schimbe.

Nu doar la imunitate se gândesc senatorii şi deputaţii, ci şi la o bătrâneţe liniştită. Cu un an înaintea alegerilor parlamentare, aleşii îşi pregătesc din nou o lege care le dă dreptul să aibă pensii speciale. Acestea au existat înainte de guvernarea Boc şi acum se încearcă ca ele să fie reintroduse. Pentru aceasta, un proiect legislativ umblă pe holurile Parlamentului, iar pe el se strâng semnături de la toate partidele.

”Sunt cei bătrâni, care încearcă să îşi asigure linişte dacă nu vor mai candida la anul”, mărturiseşte un parlamentar din noua generaţie.

Proiectul este ţinut la secret, deşi mulţi parlamentari au semnat pentru el, unii recunoscând că se vor reintroduce pensiile speciale pentru parlamentari. Pe el sunt semnături de la deputaţi şi senatori din toate partidele. Momentan, cei de la PSD şi UDMR şi-au anunţat în mod oficial sprijinul pentru acest proiect legislativ.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA