-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

După investiţiile de peste 50 de milioane de euro, Modern Calor nu ar mai trebui să primească subvenţie de la primărie. VEZI cât ar trebui să coste gigacaloria

moderncalor intrare920

Omul de afaceri Valeriu Iftime susţine că primăria nu ar trebui să aloce niciun leu subvenţie pentru termoficare. El consideră că Modern Calor ar trebui să-şi eficientizeze activitatea şi să reducă preţul de producţie al gigacaloriei. În opinia omului de afaceri, preţul de producţie al gigacaloriei nu ar trebui să fie mai mare de 250 de lei.

„La noi este o mare problemă cu subvenţia care e foarte mare. Noi trebuie să reducem preţul de producţie. Trebuie să vedem ce facem cu cei care nu pot plăti. Ajutorul de căldură ar trebui să fie doar pentru cei care nu pot plăti. Nu poţi să-i dai subvenţie la căldură unui om care câştigă 3000-4000 de lei pe lună. Subvenţia trebuie să fie zero şi să acorzi ajutoare celor cu venituri mici”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat că primăria ar trebui să încaseze bani de la societatea de termoficare şi în niciun caz să plătească zeci de miliarde de lei vechi anual.

„Bugetul local trebuie să ia bani de la Modern Calor. Dacă se finaliza acest sistem, cu ultimii bani din fondurile europene, trebuia să se ajungă ca în câţiva ani primăria să primească redevenţă. Îi ajuţi pe cei săraci dar nu mai dai bani celor care au bani. Este o prostie fără margini. Banii pentru investiţii nu trebuie să mai vină de la primărie. Bani sunt dar trebuie să ştii să-i aduci, trebuie să ai proiecte fezabile”, a mai spus omul de afaceri.

În opinia preşedintelui CA Elsaco, dacă primăria nu ar mai plăti subvenţia, şefii societăţii de termoficare şi-ar da mai mare interes pentru a rentabiliza activitatea şi pentru a scădea preţul. Valeriu Iftime consideră că în cazul în care numărul abonaţilor ar creşte cu 5000, preţul de producţie al gigacaloriei poate ajunge la 250 de lei.

„Faptul că dă primăria subvenţie, îi face să nu caute soluţii. Un astfel de sistem centralizat precum cel de la Botoşani este mult mai eficient decât un sistem individual. Dacă în aceste condiţii nu poţi reduce preţul, înseamnă că ai o problemă de organizare. Dacă astăzi ar veni încă 5000 de clienţi, preţul ar scădea. Eu nu cred că ar trebui să fie un preţ de producţie al gigacaloriei mai mare de 250 lei”, a conchis Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA