După scandalul din USL Botoşani, Crin Antonescu cere renegocierea protocolului cu PSD

17
435

News PNL cere renegocierea protocolului USL, iar Marian Petrache va coordona campania partidului pentru europarlamentare, a anunţat, joi, preşedintele liberal Crin Antonescu, la sfârşitul şedinţei.

Antonescu a admis că la sfârşitul anului trecut a fost o "agonie" în USL, dar acum îşi doreşte să meargă înainte cu uniunea şi este convins că nu se vor despărţi. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnării lui Marian Petrache, vicepreşedinte al PNL, în calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alături de Eduard Hellvig şi Rareş Mănescu. 

El a precizat că BPN al PNL a convocat reuniunea Delegaţiei Permanente a partidului pentru 1-2 februarie, la Sinaia. Liderul PNL a precizat că o rezoluţie cu priorităţile concrete ale PNL pentru 2014 va fi adoptată cu această ocazie. 

La începutul şedinţei de astăzi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că el crede "cu tărie" că, în ciuda tuturor lucrurilor văzute şi trăite pe sfârşit de an, există obligaţia de a se încerca revigorarea şi menţinerea USL, care să-şi ducă la capăt mandatul.
"Îmi par iresponsabile declaraţiile unor colegi de alianţă, oameni politici, care vorbesc despre data la care ar fi mai bine să rupă USL, despre gâlceava din cutare sau cutare colţ al ţării, despre toate divergenţele, conflictele, frustrările, care s-au acumulat în anul trecut în interiorul acestei alianţe. Nu că ele nu ar fi reale, ştim bine că sunt reale, ştim bine că dincolo de cele care s-au expus public, cu imprudenţă, după părerea mea, chiar cu iresponsabilitate, există multe altele despre care am ştiut să tăcem", a spus Antonescu, la începutul şedinţei BPN al PNL. 

Liderii PNL se reunesc astăzi în prima şedinţă oficială după vacanţă, pentru a discuta despre protocoalele de neagresiune cerute de premierul Victor Ponta în filialele din ţară. Întâlnirea are loc după scandalurile apărute între liderii USL din Ilfov şi Botoşani. PNL va discuta şi despre strategia pentru alegerile europarlamentare. 

Citeşte mai mult pe Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here