22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Dumitru Zmău: “Cel mai bun medic de la Botoşani este trenul. Te duci în altă parte şi te faci sănătos”

alde iacob, zmau

Liderii ALDE nu au prea mare încredere în sistemul sanitar din judeţul Botoşani. Vicepreşedintele Dumitru Zmău susţine că a avut recent contact cu sistemul sanitar botoşănean şi că s-a convins de faptul că a cotizat inutil timp de zeci de ani cât a lucrat în poliţie.

“Eu am o vorbă veche. Cel mai bun medic de la Botoşani este trenul. Te duci în altă parte şi te faci sănătos. Am avut o problemă în familie şi mi-am dat seama că e ceva trist. Cu toate că noi cotizăm, statul nu îţi asigură dreptul tău”, a afirmat Dumitru Zmău.

În plus, reprezentanţii ALDE Botoşani au criticat şi se declară împotriva proiectului de lege propus de liberali privind obligarea pacienţilor la plata unui procent din costul tratamentului, în cazul în care nu şi-au făcut controale medicale.

“ALDE a criticat propunerea absolut scandaloasă a noului PDL. Noi nu mai spunem PNL pentru că liberalii suntem noi. Opinia ALDE este că nu se impune un astfel de program. Acest nou organism propus de noul PDL, numit Agenţia Naţională de Prevenţie în Sănătate, ar avea nevoie de cel puţin 10% din fondurile publice allocate sistemului de sănătate. Nu poţi să expui persoane care prezintă maladii grave, în ipoteza în care ar fi nevoie să finanţeze din veniturile proprii o parte a îngrijire sănătăţii. Înainte de a impune sancţiuni, trebuie să existe un program de educare a populaţiei. Iniţiativa trebuie dezbătută cu specialişti în domeniu şi nu să fie făcută pe genunchi. Programul trebuie să se desfăşoare pe parcursul mai multor ani. Este o dovadă de cinism din partea noului PDL. Ar trebui să fie mai preocupaţi să găsească soluţii pentru oamenii din mediul rural care nu au acces la un acces medical de bază”, a adăugat Zmău.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA