10.2 C
Botoșani
luni, 20 martie 2023

DSPSA ar putea relua activitatea de ecarisaj. Nicio firmă nu este interesată

caini (iulie 2015)

Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) a scos la licitaţie serviciul de ecarisaj din municipiul Botoşani dar cel puţin până în momentul de faţă nu s-au arătat prea mulţi agenţi economici interesaţi. Mai mult, firma care a prestat până acum acest serviciu a depus o contestaţie şi a blocat procedura de atribuire a contractului.

Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA Botoşani susţine că în cazul în care nu se reuşeşte atribuirea contractului, în aproximativ o lună de zile serviciul de ecarisaj va fi preluat de către instituţia pe care o conduce. Asta înseamnă ca o parte din personalul existent la DSPSA să se ocupe de prinderea câinilor şi de îngrijirea acestora la padocul municipiului. Primăria municipiului Botoşani cheltuieşte aproximativ 10.000 de euro lunar cu activitatea de ecarisaj.

“La ora actuală avem o contestaţie depusă la Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice, prin Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. S-a decis suspendarea procedurii de atribuire a serviciului de ecarisaj pe raza municipiului Botoşani. Serviciul de ecarisaj înseamnă capturarea câinilor, ducerea lor la padoc, hrănirea lor, dezinfecţie, curăţenie, sterlizare, microcipare şi plecare la adoptatori, plus servicii medicale. Am prelungit contractul cu firma care lucrează de doi ani şi jumătate. Tot dumnealor au făcut contestaţie şi au blocat procedura. Noi avem posibilitatea să mai lucrăm cu ei maxim o lună. Luăm în calcul să preia DSPSA din nou această activitate”, a declarat Eugen Ţurcanu, director DSPSA Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA