23.5 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Drumuri modernizate după ani de contestații și procese FOTO&VIDEO

În urmă cu cinci ani, Primăria Păltiniș a obținut o finanțare de aproximativ un milion de euro, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru asfaltarea a 4,9 kilometri de drumuri comunale.

A urmat o licitație pentru desemnarea firmei care ar fi trebuit să execute lucrările după care au început contestațiile și procesele care au blocat acest proiect. După cinci ani de la semnarea contractului de finanțare s-a reușit asfaltarea celor 4,9 kilometri iar în perioada imediat următoare se va face recepția lucrărilor.

„Sunt 4,9 kilometri, valoarea proiectului este de aproape un milion de euro. Este un proiect prin PNDL1 dar datorită legislației noastre cu licitațiile, am ajuns ca un proiect din 2016 să se finalizeze în 2021. E bine că se finalizează. Infrastructura rutieră este finalizată iar acum se fac rigolele și șanțurile”, a precizat Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș.

Proiecte pentru modernizarea a peste 23 de kilometri

Între timp, autoritățile locale din Păltiniș au pregătit încă două proiecte pentru modernizarea a peste 23 de kilometri de drumuri comunale și sătești. Unul dintre proiecte este într-un stadiu avansat iar lucrările ar putea începe anul viitor, dacă nu vor fi din nou contestații la licitații.

“Sunt două proiecte. Unul îl avem deja la CNI și este prins la finanțare. Un proiect de 8,6 kilometri de drumuri calamitate. Drumurile care au fost mereu raportate ca fiind calamitate vor fi modernizate prin asfaltare sau betonare. Eu am ales să asfaltez cei 8,6 kilometri. Mai am un proiect de 14,8 kilometri care urmează să fie depus pe noul program care va lansa în curând”, a adăugat primarul comunei Păltiniș.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA