-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Dozele de vaccin contra hepatitei B pentru bebelusi au ajuns la Botosani

vaccin

Criza vaccinurilor pentru nou-nascuti s-a rezolvat la Botosani, dupa ce o mie de doze de vaccin antihepatitic B au ajuns la Directia de Sanatate Publica.

Vaccinarea bebelusilor care nu au fost imunizati din lipsa de vaccin se va face prin intermediul medicilor de familie.
Din luna iunie, cand  maternitatea a ramas  fara vaccin impotriva hepatitei B, aproape 600 de  bebelusi au fost trimisi acasa fara a fi fost imunizati impotriva bolii.

„Directia de Sanatate Publica Botosani a primit o mie de doze de vaccin antihepatitic B, care vor fi distribuite atat la maternitate, cat si la medicii de familie. Distributia este in curs de derulare, iar numarul dozelor este in dinamica pentru ca pe langa cele o mie de doze care au sosit deja, vor mai ajunge si in viitorul apropiat si alte doze care sa completeze deficitul de vacin” a declarat Angela Straticiuc, purtator de  cuvant DSP.
Nevaccinarea la timp inseamna riscuri grave  privind starea de sanatate a bebelusilor.
„Cu cat se face mai devreme cu atat riscul de expunere la infectie este mai mic, de aceea vaccinarea cu antihepatitic se incepe chiar in maternitate. Nevaccinarea creste riscul de infectie cu virusul hepatitic B in timp”, a spus Aurel Tinca, medic pediatru.

La Botosani, ca si in toata tara au fost probleme si cu vaccinul impotriva tuberculozei, doze care au fost distribuite mai devreme in judetele din Romania.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA