Două secţii ale Spitalului Judeţean Botoşani au fost desfiinţate

0
592

spital sali de operatie (5)

Potrivit noii structuri emisa de Ministerul Sanatatii, la Botosani au fost desfiintate doua compartimente, ambele de la Saveni.

Este vorba de compartimentul de neonatologie si de obstetrica ginecologie din orasul Saveni, sectii care au fost propuse de sefii spitalului spre a fi desfiintate. Personalul care a lucrat aici va fi redistribuit pe alte sectii ale unitatii medicale, iar paturile au fost date catre sectia de terapie intensiva neonatologie de la maternitate si catre sectia de ortopedie.

“Noua structura organizatorica este diferita prin cealalta structura.Pe unele sectii a crescut numarul de paturi, altele au fost desfiintate. Sectiile care au fost desfiintate sunt: compartimentul de neonatologie si compartimentul de obstetrica ginecologie de la Saveni. Cu cinci paturi a crescut numarul de pe sectia de terapie intensiva de la neonatologie Botosani si au fost date trei paturi in plus pe sectia de ortopedie. Personalul de la Saveni va fi redistribuit pe sectiile spitalului, depinde unde vor opta acestia”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Botosani sunt 1.538 de paturi. Noua structura organizatorica cuprinde si infiintarea compartimentului de neurochirugie.