20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Două proiecte de peste 40 de miliarde de lei la Staţiunea Popăuţi

popautistatiune

Staţiunea Popăuţi va demara în acest an două proiecte importante pe partea de cercetare. Cele două proiecte vor fi finanţate de către Ministerul Agriculturii iar valoarea totală este de 40 de miliarde de lei vechi.

Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi spune că a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii despre cele două proiecte iar aceştia s-au arătat interesaţi de finanţarea lor.

„Avem două proiecte pe cercetare, la Ministerul Agriculturii. Ambele au şanse mari de a fi implementate. Primul proiect este Ameliorarea producţiei de lapte şi carne la populaţia de ovine din Nord-Estul ţării. Al doilea proiect este: Contribuţie la consolidarea genetică şi sporirea numerică a ovinelor Karakul de Botoşani, varietatea sur. Aceasta urmează a fi omologată în cadrul rasei Karakul de Botoşani”, a spus Ionică Nechifor.

În acelaşi timp, Staţiunea de Cercetare Popăuţi pregăteşte o serie de proiecte în vederea de accesării de fonduri europene. Principala problemă este o datorie istorică pe care Staţiunea de Cercetare Popăuţi o are către bugetul statului. Reprezentanţii staţiunii au făcut demersuri atât către ASAS cât şi către Ministerul Agriculturii în vederea ştergerii acestei datorii astfel încât să se îndeplinească toate condiţiile pentru accesarea de fonduri europene.

„Îmi doresc foarte mult să accesez un proiect pe dezvoltare, modernizarea femei vegetale şi fermei zootehnice. Îmi doresc să accesăm un proiect pentru silozuri. Vreau un siloz de o capacitate mare astfel încât să pot atrage şi agenţi economici care să depoziteze acolo. De asemenea, îmi doresc achiziţionarea unor utilaje agricole”, a adăugat directorul Staţiunii Popăuţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA