20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Două incendii în aceeaşi comună, în mai puţin trei ore

maternitate incendiu (4)

Neglijenţa a aprins două gospodării din comuna botoşăneană Ripiceni, în mai puţin de trei ore. Cele două familii afectate de incendii locuiesc pe aceeaşi stradă, la cca. 100 de metri distanţa una de cealaltă. S-a întâmplat sâmbătă, 25 aprilie.

Prin intervenţia promptă a pompierilor de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de 120.000 de lei.
Primul incendiu s-a produs la depozitul de furaje al unei femei. Cu puţin înainte de ora 11.00, proprietara a aprins câteva resturi vegetale adunate de prin gospodărie şi nu a supravegheat focul. Flăcările s-au extins la furajele din apropiere.

Solicitaţi să intervină, pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la construcţiile din gospodărie. Incendiul a fost stins în mai puţin de jumătate de oră.
Nici bine nu au ajuns în subunitate că, un alt localnic din comuna Ripiceni a cerut ajutorul pompierilor din Ştefăneşti întrucât o bucătăria de vară, lipită de casă, a luat foc.

Flăcările s-au extins la alte două anexe şi la o parte din acoperişul casei. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Pagubele au fost estimate la cca. 7.500 lei.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA